Smutná tečka za LAPP Cupem. Domácí Zlín byl od stříbra kousek, nakonec končí opět čtvrtý

03.09.2016 17:11

 

Zase brambora. Stejně jako loni zlínští sledge hokejisté v posledním utkání nedokázali vybojovat cenný kov. Nad norským Oslem potřebovali vyhrát za tři body a měli k tomu nakročeno skvěle. Ještě deset minut před koncem vedli 3:1, nakonec ale nestačili poměrem 3:4.

 

Branky a nahrávky: 2. Kubeš, 11. Palát (Hábl Z.), 20. Kubeš (Palát, Julina) – 8. Oeiseth, 20. Hamre (Soerheim), 21. Bakke, 26. Oeiseth.

Vyloučení: 1:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0

 

ZLÍN – OSLO 3:4 (2:1)

 

Domácí si hned z úvodu vytvořili tlak a hned se gólově prosadili. Už ve druhé minutě objel bránu Pavel Kubeš a zasunul kotouč do brány.

 

Na první šanci Norů se čekalo do páté minuty, ale Soerheimovu střelu Matoušek ramenem vytěsnil. Zanedlouho se do brejku dostal Avdal, ale jeho střelu zlínský gólman opět kontroloval.

 

Z další akce už ale bylo vyrovnáno. Ola Bye Oiseth vypálil, Matoušek puk jen ztlumil a kus černé gumy následně zlínského gólmana přeskočil a zamířil do sítě.

 

Za dvě minuty se však domácí dostali opět do vedení. Po vyloučení jednoho z Norů rozjeli domácí kombinaci, na jejímž konci byl David Palát.

 

Poločasový stav 2:1 byl příznivý a pět minut po pauze bylo ještě veseleji. Do úniku se dostal Pavel Kubeš a dal Zlínu dvougólového vedení.

 

V ten moment jsme si začali prohrávat zápas. My jsme vedli a nemuseli jsme nikam spěchat, ale takticky jsme to absolutně nezvládli a zápas i tak prohráli. Jak je možné, že při našem vedení o dvě branky ujede chlap sám na branku? A ještě jeden hráč doráží,“ nechápal trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Právě ve 21. minutě ujel domácí obraně Soerheim. Toho však dokázal Matoušek parádně vychytat. Na dorážku Martina Hamreho však už byl zlínský gólman krátký a Norové se tak dočkali snížení.

 

Minutu poté Tigers dokonce skóre srovnali. Před Matouškem se objevil Bakke a střelou k tyči poslal puk za brankovou čáru.

 

Ani time-out ztrátu stříbra v živém přenosu nezastavil. Ve 26. minutě si vybral zlínský muž v masce slabší chvilku a propustil za svá záda pokus Oeisetha z nulového úhlu.

 

V tu chvíli už LAPPáci potřebovali k vítězství dva góly a čas běžel proti nim…