Smolná prohra Čechů s Norskem

08.03.2014 15:22

V sobotu ráno nastoupili k úvodnímu utkání celého paralympijského turnaje hráči českého týmu, proti kterým se postavili hráči Norska. Duel obou týmů začínal již půl desáté dopoledne místního času. Od první chvíle bylo zřejmé, že zápas se bude hrát ve velmi rychlém tempu. Češi měli celý zápas herně navrch, bohužel pověstná kapka štěstí na naší straně chyběla a český tým podlehl soupeři v samostatných nájezdech, které rozhodly o vítězství Norů.

Zápas započal vzájemným „oťukáváním“ a hra se přelévala z jednoho pásma do druhého. První vážnější střelu vyslal na českou branku Sorheim, Vápenka ji s přehledem vychytal. V následujících minutách zvýšili čeští hráči tlak, napadali soupeře již ve středním pásmu a dostávali se ke střelám z větší vzdálenosti. Na konci třetiny předvedl nejprve krásnou akci Geier po nahrávce Paláta a v poslední minutě měl asi největší šanci třetiny Berger, když se dostal až těsně k brankáři Norů Buenovi. Skórovat se mu bohužel nepodařilo. 
Druhá třetina započala tlakem Norů. V první minutě se uvolnil Pedersen a vystřelil, Vápenka střelu skvěle chytil. Následovaly rychlé akce Čechů ovšem bez zakončení. První branku zápasu vstřelili ve 25.minutě Norové. Po chybě smolné Bergera, který přišel o hokejku, se zmocnil puku Solberg a v samostatném úniku vystřelil na českého brankáře, který sice střelu vykryl, ale odražený puk následně dostal za Vápenkova záda Bakke – stav 0:1. Na konci třetiny odehráli Češi ještě přesilovou hru po vyloučení Hagena, ta se jim ovšem nevydařila a třetina skončila bez úspěšného českého zakončení. 
Po návratu z kabin se hned ve druhé minutě třetí třetiny podařilo Michalovi Geierovi parádní střelou srovnat zápas na 1:1. Češi dostávali soupeře pod tlak, v počtu střel měli jasnou převahu, bohužel štěstí stálo vždy na straně Norů a Čechům se nepodařilo vstřelit rozhodující branku. 
Následovalo pětiminutové prodloužení, během kterého gól nepadl. V samostatných nájezdech začínali Norové. Obr Pedersen předvedl, že je právem považován za jednoho z nejlepších hráčů světa, a skóroval. Michal Geier bohužel nájezd neproměnil a po první sérii nájezdů vedlo Norsko 1:0. Ve druhé sérii skóroval opět norský hráč Bakke a Berger český nájezd neproměnil. 

Norsko porazilo Českou republiku 2:1 po nájezdech a otevřelo si napůl dveře do semifinále. Čechy čeká zítra zápas se Švédskem, který bude pro další naděje na postup stěžejní. 

Tak si zítra přivstaňte a fanděte, co vám budou síly stačit. Zápas začíná v 9:30 místního času. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2466