Sledgehokejisté si spravili chuť a v sérii o 3. místo vedou 1:0

01.02.2014 22:16

Po nepovedeném boji o finálovou účast s Olomoucí se v sobotu 1. února  sledgehokejisté SHK LAPP Zlín představili na zimním stadionu v Neratovicích, kde s týmem pražské Sparty odehráli úvodní zápas bojů o bronz. Do sestavy Zlína se vrátil již uzdravený kapitán Zdeněk Hábl. Na marodce jej ovšem vystřídali Petr Stodůlka a Kamil Šnajdar, takže Zlín vyrazil do Středních Čech mírně oslaben.

Sledgehokejisté Zlína naštěstí rychle zapomněli na 2 nepodařená utkání s Olomoucí, ve kterých se jejich výkon dal označit za velmi slabý, a proti Spartě nastoupili aktivně již od první minuty. Během úvodních minut si vytvořili 2 velké šance, kdy nejprve Zdeněk Hábl a o chvíli později i Zdeněk Šafránek vyzkoušeli pozornost sparťanského gólmana Vápenky. Ten však oba pokusy zneškodnil. V první třetině si Lapp Zlín vypracoval ještě několik dalších šancí, ovšem stejně jako v předchozích zápasech scházela finální nahrávka popřípadě překvapivá střela. Pokusy Zlína totiž Vápenka dobře přečetl a nedopřál Zlínu radost ze vstřelené branky.

Na začátku druhé třetiny se Zlínu vyplatila aktivní hra, když po 2 minutách a 22 vteřinách hry vstřelil první branku zápasu David Motyčka. Sparťané se následně několikrát dostali do šance, ovšem stříleli pouze ze střední vzdálenosti, takže zlínský Matoušek všechny tyto pokusy bez problémů vykryl. Hra se pak chvíli přelévala ze strany na stranu, ale byli to spíše zlínští, kteří tvořili hru, která jim vycházela. Scházelo však přesnější zakončení. Na konci druhé třetiny Zlín dostal další příležitost v přesilové hře, kdy byl na 2 minuty vyloučen domácí Zdeněk Krupička, ale vstřelit další branku se Zlínu nepodařilo. Naopak mohla Sparta srovnat, když 3 vteřiny před koncem třetiny tečoval Zapletalovu střelu právě Krupička. Tato střela však jen těsně minula branku.

Ve 3. třetině se střídal postupný zlínský útok s pokusy o brejk ze strany Sparty, na obou stranách však bylo mnoho nepřesností. 7 minut před koncem 3. třetiny se Zlínu podařilo opět usadit v útočném pásmu a z velkého tlaku dokázali vytěžit i druhý gól. Autorem branky byl opět David Motyčka, který po asistenci Zdeňka Hábla poslal puk nekompromisně za Vápenkova záda a zvýšil na konečných 2:0. Zbytek zápasu už se spíše dohrával, domácí se ještě snažili zvrátit utkání, ale nadějná Kvochova střela mířila nad Matouškovu branku.

SHK LAPP Zlín vykročil k obhajobě 3. místa úspěšně, když zvítězil s pražskou Spartou 2:0. Další zápas odehrají zlínští sledgehokejisté 15. (a případně 16.) února, kdy se série o bronz přesune do Zlína.

 

Autor Kamil Šnajdar