Sledge hokejisté Zlína po výhře nad Litvínovem slaví počtvrté v řadě celkové vítězství v základní části

05.01.2019 20:27

Zlínští sledge hokejisté v 11. kole České para hokejové ligy na domácím ledě přehráli Litvínov jasně 6:0, ligu vedou už o osm bodů a již tři kola před koncem mají jistotu vítězství v základní části, a to už počtvrté v řadě! V honbě za pátým titulem v řadě tak půjdou Zlínští z nejlepší pozice. Další duel je čeká v neděli, kdy od 11:30 hodin přivítají Karlovy Vary.

 

ZLÍN – LITVÍNOV 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Mach, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Hlinka, Hetflajš.

Sestava Litvínova: Bechyňský – Záluský, Kasselhut, Rivard, Štiber, Veselý, Zikmund, Žižka.

Branky a nahrávky: 1. Julina (Hlinka, Joppa), 3. Joppa (Ligda, Hetflajš), 9. Turic (Mach, D. Hábl), 17. Palát (Z. Hábl, D. Hábl), 20. Joppa (Ligda, Hetflajš), 24. Joppa (Ligda, Hetflajš). Vyloučení, využití, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:3.

 

Základní část opanují Zlínští počtvrté v řadě, celkově v šestnáctileté historii České ligy ji vyhráli už poosmé. Letos z dosavadních desíti zápasů ztratili jen čtyři body a celkově jich mají doposud 26. Dali jsme si za cíl postup do play off a jsme první po základní části, to je super. Jsme nad míru spokojeni. Ono samozřejmě to není to podstatné v sezóně, ale radost to udělá,“ řekl nejzkušenější hráč SHK LAPP Zlín Pavel Julina, který v obraně kroutí již svou dvacátou sezónu.

 

Právě on gólově načal duel s Litvínovem, kdy se prosadil střelou z kruhu už po šestadvaceti vteřinách. Severočeši Zlínu v historii vzájemných zápasů ještě nikdy nedali gól, a to se nezměnilo ani tentokrát. Poslednímu týmu tabulky sice měl pomoci poprvé v jeho dresu hrající Kanaďan Dustin Rivard, obranu Zlína ale moc nezaměstnal.

 

Domácí v poklidném tempu vyhráli 6:0, svůj čtvrtý hattrick sezóny zaznamenal Martin Joppa, o další dvě branky se postarali Palát s Turicem. Trenér Zlína byl po utkání spokojen s faktem, že do utkání mohl pustit všechny hráče, co má k dispozici. Premiéru ve zlínském dresu tak zažil Patrik Hetflajš, který zaznamenal tři asistence, nebo Pavel Šafařík.

 

„Nasadili jsme kompletní sestavu, nešlo nám úplně o to, kolik vyhrajeme. Dali jsme rychle dvě branky a hru jsme kontrolovali. Kluci, kteří nemají takovou výkonnost, si zahráli hodně, to bylo pro nás důležité. Vyzkoušeli si ostrý zápas a poznali to i z té druhé strany, než jen na tréninku,“ pověděl kouč Zlína Tomáš Sedláček.

 

To jeho protějšek Karel Žižka musel být s radostí skromnější. „My jsme měli svůj zápas vyhraný už před zápasem, neboť jsme byli vůbec rádi, že jsme k utkání dorazili. Měli jsme po cestě nehodu, kdy autobusu upadlo kolo, takže jsme se podruhé narodili. Co se týče zápasu, kluci hráli nejlépe, jak mohli, ale Zlín je prostě někde jinde. Musíme soupeři ale poděkovat, že hrál s námi korektně a neměl zapotřebí nám uštědřit debakl,“ řekl Žižka.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video záznam poté ZDE.