Shrnutí 1. hracího dne Lapp cupu 2014

04.09.2014 19:31

Jako již tradičně je na začátku září zlínská PSG Aréna domovem mezinárodního klubového turnaje ve sledgehokeji, známém jako LAPP Cup Zlín. Předchozí úspěšné ročníky způsobily, že počet týmů, které měly zájem se ukázat širší klubové scéně, byl větší než kapacita turnaje, takže organizátoři měli opravdu z čeho vybírat a vytvořili tak dvě zajímavé skupiny po čtyřech týmech.

 

Skupina A má za sebou první hrací den, který žádné překvapení na úkor favorizovaných rusů nepřinesl, ba naopak, východní tým si s chutí zastřílel hned z rána, kdy čtyřmi zásahy sestřelil italské South Tyrol Eagles a o pár hodin později měli střelci červených mušky seřízeny ještě pečlivěji. Tentokráte světelná tabule ukazovala výsledek 8:0, což moc neocenil jejich německý soupeř Bremer Pirates, který je po dvou porážkách odsouzen k cizí pomoci a jeho účast ve vyřazovacích bojích se zdá být spíše teoretická. Švédské Malmö a italští Eagles si prozatím připsali po třech bodech a tak jméno druhého postupujícího bude známo pravděpodobně až po jejich zítřejším nepřímém souboji. Nutno podotknout, že los není na straně Malmö, kteří budou čelit rozjetému ruskému výběru, zatímco Eagles narazí na trápící se Bremer.

 

Obsazení druhé skupiny bylo pro místního diváka určitě atraktivnější, neboť los svedl dohromady druhý ruský výběr společně s korejským Gangwon Bears, rakouským Carithian Steelers a hlavně domácím Zlínem.

Korejský Gangwon Bears byl pro místní sledgehokej velkou neznámou. Důkazem buď fakt, že se stal vůbec prvním asijským týmem, se kterým se SHK Lapp Zlín setkal. A setkání to bylo věru hořké, neboť korejský soupeř nepůsobil jako nesmělý host a domácí celek zdolal poměrem 5:0. V kombinaci s ostatními výsledky, kdy Zlín urval tři body proti rakouskému Corinthian a tradičně silný ruský výběr White vyhrál obě svá utkaní, čeká SHK Lapp Zlín hodně trnitá cesta do bojů o pohár. V cestě nestojí nikdo jiný, než ruský celek White což je záruka kvalitního sledgehokejového klání a zároveň pozvánka na páteční dopolední utkání. Krom toho čeká PSG Arénu ještě sedm dalších neméně napínavých střetnutí, přičemž v odpolední části budou na řadě také semifinálové boje.

 

Autor: Michal Skuplík