Smíšené zlínské pocity… Show obrat nepřinesla, ale bavila

08.03.2020 14:34

Smíšené pocity mají za sebou zlínští sledge hokejisté po úvodním duelu o bronz. Byla to na domácím zimáku skvělá show, která bavila, i bez kanonýrů Joppy a Ligdy měli na to, aby vyhráli, ale nestalo se tak. LAPP nestačil na Karlovy Vary 3:6, mocnému finiši a plným ochozům navzdory.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 3:6 (0:0, 0:2, 3:4), stav série: 0:1

 

Branky a nahrávky: 36. Z. Hábl (D. Hábl, Korman), 40. Korman (Z. Hábl), 42. Korman – 20. Geier (Wágner, Rennhack), 21. Rennhack (Wágner, Geier), 34. Geier (Wágner), 37. Rennhack (Berger, Geier), 44. Geier, 44. Rennhack (Berger, Geier). Vyloučení: 1:2, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 18:21 (4:2, 5:8, 9:11). Vyhraná vhazování: 20:16. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:6. Diváci: 210 (40% kapacity).

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – D. Hábl, Korman, Mach, Stodůlka, Rauš, Turic.

 

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Nejedlý, Wágner, Hrbek, Rennhack, Geier, Kovářík, Karafiát.


 

Po bouřlivém přivítání zlínských hráčů při jejich domácí derniéře v letošní sezóně a státní hymně se čekalo na gól. Lappáci bez dvou nejproduktivnějších kanonýrů Martina Joppy a Mariana Ligdy nebyli horší, úvodní třetina sice přinesla jejich herní převahu, vedení však ne.

 

A tak se pět minut po pauze prosadili hosté. Nejprve střelou o tyč kapitán Geier, na něhož ani ne za minutu navázal z předbrankového prostoru Rennhack. Dva direkty zcela změnily ráz zápasu.

 

Ne snad že by domácí odpadli, sportovní štěstí ale stálo při soupeři. Ostrá střela Zdeňka Hábla sice propadla za Korce, ale cinkla o tyčku. Jeho bratr David byl na tom o pár chvil později totožně.

 

Jedinečná možnost přišla pro domácí na přelomu druhého a třetího dějství, celé dvě minuty dvojnásobné početní hry ale skončily bez úspěchu. Ani přečíslení tři na nikoho gól nepřineslo. „Ty dvě minuty byly strašné,“ uznal Zdeněk Hábl.

 

Nadupaný zimák pak ve 34. minutě dostal, zdálo se, definitivní ránu. Střelu Wágnera Molek vyrazil, na dorážku reprezentačního kapitána Geiera už byl ale krátký.

 

Zlín se ale nadechl k závěrečnému náporu, který přišel jako blesk z čistého nebe. Gól na 1:3 Zdeňka Hábla střelou na zadní tyč se nejprve zdál jako čestný úspěch, zvláště pak, když za minutu opět na rozdíl tří tref upravil za hosty Rennhack.

 

V čase 39:23 však mezi kruhy skvěle protečoval do sítě puk Dávid Korman a zase bylo o co hrát. Hábl pak sice trefil jen tyč, ve 42. minutě už ale na rozdíl jediné branky dokázal snížit dalším gólem Dávid Korman.

Dávid Korman dává gól na 3:4 - foto petrkoval.cz

 

185 vteřin se zdálo na vyrovnání jako dostatek času, zvláště v momentě, kdy soupeř naprosto nestíhal. „Kluci z Varů mě na buly prosili, ať se zklidníme a necháme to tak,“ usmíval se Zdeněk Hábl.

 

Právě on měl na dosah tolik kýžené srovnání, dvě a půl minuty před koncem ale jeho střele chyběly do brány centimetry. Fenomenální obrat nepřišel. Vary při závěrečném útočném risku Zlína ještě odskočily na konečných 3:6, hattrick dokonal kapitán Geier a německý snajpr Frank Rennhack.

 

Zápas skončil, sobotní večer však nikoli. Ještě patnáct minut po utkání v potemělé PSG aréně osvícené pouze reflektory se domácí kotel loučil se sezónou.

 

Zlín už čekají jen venkovní duely, odveta série hrané na dvě vítězná utkání pokračuje v sobotu v Karlových Varech, v případě zlínského vítězství rozhodne o držiteli bronzu nedělní rozhodující duel v KV aréně.

 

„Tentokrát chyběl kousek toho sportovního štěstí, šancí tam bylo dost, zvláště v závěru. Ale tak to je, soupeř dal o tři góly víc a zaslouženě vyhrál. Nic není rozhodnuté, věřím, že do Varů už budeme moci jet alespoň o jednoho uzdraveného hráče posílení a zabojujeme o obrat. Martin Joppa s Marianem Ligdou značně chyběli, o tom žádná,“ řekl obránce Zlína Zdeněk Hábl, který v duelu zapsal gól a nahrávku.

 

Právě jeho posunutí z obrany do útoku za stavu 0:3 ještě dalo naději na zvrat. „Dali jsme všechno do útoku, šancí jsem měl mraky, ale bohužel mám asi obě branky levé. Jednou jsem dával Dávidu Kormanovi puk před prázdnou branku, to by byl gól, ale nějak mi to sjelo,“ litoval Hábl.

210 fanoušků hnalo Zlín za obratem - foto Petr Koval

 

Textový přenos z utkání včetně videí z gólových situací naleznete ZDE.