SHK LAPP Zlín zkrotil vzpínající se Mustangy

19.10.2014 15:34

Po včerejším vítězném utkání s týmem z Českých Budějovic dnes čekal na domácí SHK LAPP Zlín další zápas, tentokrát s týmem SHK Mustangové Pardubice. Začátek utkání byl ve znamení zakázaných uvolnění, kdy se oběma týmům z počátku nedařila rozehrávka a přechod přes střední pásmo a hra tak byla často přerušována. Pardubičtí se pak několikrát dostali do přečíslení, avšak obrana Zlína tyto pokusy zastavila a pardubické útočníky přes modrou čáru nepouštěla. První branku se tak podařilo vstřelit domácím, kteří aktivně napadali rozehrávku domácích, Kudrna zachytil vyhození pardubických obránců a v čase 10:43 poslal tvrdou střelou SHK LAPP Zlín do vedení!

Ve druhé třetině se hrálo nejčastěji ve středním pásmu. Za stavu 1:0 pro domácí to byli právě Pardubičtí, kteří museli dotahovat. Ovšem velkou šanci měli domácí, kdy na konci 10. minuty prověřil Julina hostujícího gólmana Bočka střelou z velmi ostrého úhlu. Boček však předvedl velmi dobrý zákrok a vytlačil puk mimo branku. O minutu později se po vhazování dostal k puku Erik Fojtík, jehož střelu z kruhů opět Boček se štěstím vyrazil. O druhou branku se tak postaral až další šancí Pavel Julina, který po výborné přihrávce Fojtíka poslal puk za Bočkova záda. 4 minuty před koncem 2. třetiny se Zlín radoval potřetí, kdy po velké chybě obránce Pardubic, který ztratil puk ve vlastním pásmu, se puku zmocnil Martin Joppa, přihrávkou našel Zdeňka Hábla, který rozvlnil hostující síť potřetí.

Ve druhé minutě 3. třetiny se domácí dvojice Hábl – Palát dostala do tlaku před hostující brankou, ale puk do branky se jim dostat nepodařilo. Po rozehrávce buly následoval další tlak ze strany Zlína, který zakončoval střelou Joppa, avšak gólman Boček byl pozorný a schoval puk do lapačky.

Další akce už však byla jako z učebnice! Fojtík vybojoval puk ve středním pásmu, dostal se do přečíslení 2 na 1 a přihrál Palátovi, který zakončil krásnou střelou pod horní tyčku Bočkovy branky a zvýšil vedení domácích už na 4:0. V 6. minutě se domácí obrana zapomněla v útočném pásmu a pardubičtí se tak dostali do velké šance, avšak ani z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat domácího Matouška, který zmenšil střelecký úhel a s oběma pokusy si poradil. Následovalo pak vyloučení domácího Pavla Juliny, během kterého se Pardubice dostaly ke 2 střelám, ale oba pokusy Matoušek zneškodnil.

Do velké šance se ve 13. minutě dostali opět domácí, kdy po střele Hábla zazvonila za hostujícím gólmanem tyč, poskakující volný puk v brankovišti se však Fojtíkovi již do branky dostat nepodařilo. Při následujícím vyloučení Fojtíka zapomněli pardubičtí na obranu a do samostatného nájezdu se dostal domácí Joppa, který s přehledem kličkou překonal brankáře Bočka a zvýšil v oslabení na 5:0. Své vyloučení Fojtík odčinil hned po návratu na led. Stodůlka s Palátem vybojovali puk v rohu, odkud jej poslali na najíždějícího Fojtíka, který zvýšil na 6:0. V následující přesilovce domácích při vyloučení hostujícího Kubeše za držení  se do velké šance dostal Julina, avšak jeho střela jen těsně minula branku.

Pardubičtí se vstřelení branky dočkali až 25 vteřin před koncem 3. třetiny, kdy se po přečíslení dostal Kubeš až před domácího Matouška a střelou po ledě jej překonal. Tým SHK LAPP Zlín tak zvládl i své druhé víkendové utkání, ve kterém porazil hosty z Pardubic 6:1 a během tohoto víkendu získal plný počet 6 bodů!

Autor: Kamil Šnajdar.