SHK LAPP Zlín získal bronzové medaile

16.02.2014 22:48

Poslední zápas sezóny by mohli sledgehokejisté SHK LAPP Zlín nazvat „zápasem o všechno“. Po nevydařeném boji o finále s Kohouty Olomouc bylo třeba uspět proti pražské Spartě v boji o 3. místo. Z Prahy si zlínští přivezli vítězství 0:2, avšak po včerejší výhře Sparty se o bronzových medailích rozhodovalo až dnes.

Zlínští do zápasu nastoupili bez dvou hráčů základního kádru. Kapitán Zdeněk Hábl mohl po včerejším zranění sledovat zápas pouze ze střídačky a stejně jako včera chyběl i dnes zraněný útočník Petr Stodůlka. I v oslabené sestavě se ale hráčům Zlína povedlo vstoupit do zápasu velmi aktivně a od začátku utkání se tlačit před branku soupeře. Obraz hry byl sobotnímu utkání velmi podobný, Zlín poměrně výrazně Spartu přehrával. Velkou překážkou pro zlínské útočníky byla sparťanská obrana a brankář Vápenka, se kterou si dlouho nevěděli rady. S receptem „Jak na to“ přišel až 41 vteřin před koncem 1. třetiny David Motyčka, který po přihrávce Zdeňka Šafránka překonal Vápenku a poslal Zlín do vedení 1:0!  V průběhu druhé třetiny se Zlín snažil svůj náskok zvýšit, ovšem všechny pokusy ztroskotaly na dobře chytajícím Vápeníkovi, nebo skončily vysoko nad brankou. Jednobrankové vedení bohužel Zlín dokázal hájit pouze do začátku 3. třetiny, kdy sparťanský Rumplík jen tak nahodil puk přes střední pásmo, kde našel Krupičku, ten se prodral přes zlínskou obranu a nečekaně srovnal na 1:1. Zlín se pak snažil opět prosadit a strhnout vedení na svou stranu, ovšem branka Sparty jakoby byla zakletá. Po 45 minutách hry svítilo na ukazateli skóre 1:1, takže o osudu utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem na nájezdy byl zlínský Motyčka, jehož úspěšný nájezd spolu s výbornými zákroky brankáře Matouška rozhodly o tom, že 3. místo a bronzové medaile zůstanou ve Zlíně.

Po utkání následovalo předání medailí a vyhlášení nejlepších hráčů uplynulé sezóny. Všechny oceněné hráče naleznete ZDE.

 

Mistry České sledge hokejové ligy pro rok 2013/2014 se stali, tak jak v loňské sezóně, Žraloci z K. Varů. Finálovou sérii vyhráli 2:0 nad SOHO Kohouti Olomouc.

 

Autor: Kamil Šnajdar