SHK LAPP Zlín vs. FIFH Malmö

04.09.2015 12:52

Zápas začal řadou nepřesností. K první šanci se dostali domácí, když Flis vyhazoval z obranného pásma, puk zachytil Palát ale dopustil se ofsajdu. Švédové se osmělili o něco později, když dlouhý pas na Ingvarssona přebral Eklund, ten však pálil jen do náruče Molka. Pak se proháčkoval přes obranu hostí Joppa ale neuspěl.

V čase 04:32 byl vyloučen Lundgren za sekání. Po krátkém obléhání švédské branky stříleli Joppa, poté Šnajdar, ale brankář Nilsson  svůj tým podržel a Švédové se ubránili. Následovala malá potyčka mezi Zdeňkem Háblem a Lundgrenem, kteří se navzájem osekávali, takže v čase 5:43 putovali oba za katr. Netrvalo dlouho a hra se přesunula do obranného pásma Malmö, protože v čase 6:09 byl vyloučen Švéd Ingvarsson a následovala přesilovka 4:3 pro Zlín. Ve chvíli, kdy se vracel vyloučený Hábl, Joppa pálil do boční konstrukce, což byla jediná vážnější šance této přesilovky.

Pak byl ovšem v čase 7:45 vyloučen Fojtík za sekání a Malmö hrálo po návratu Ingvarssona přesilovku. Opět se však dopustilo faulu, kdy byl v čase 8:09 vyloučen Eklund za vražení. V následné přesilovce Fojtík přihrál přes čáru na Zdeňka Hábla, ten ovšem minul, puk se dostal k Palátovi, který netrefil prázdnou klec Nilssonovy branky, a Švédové se opět ubránili.

Z ojedinělé šance Švédů nejprve Eklund pálil do Molka, zůstal pak úplně nekrytý a v čase 12:46 zavěsil. 0:1. Byl to vůbec první gól do zlínské sítě v celém turnaji. Následoval boj o puk ve zlínském obranném pásmu, domácí vyhodili jen na zakázané uvolnění. Z následného vhazování Lundgren pálil jen vedle. Tím také skončila první polovina zápasu.

Švédové začali druhou polovinu s chutí. Brankář Molek si připsal první zákrok hned po vhazování. Domácí chtěl samozřejmě za každou cenu vyrovnat a několikrát za sebou ohrozili branku Malmö, nejprve Palát a po něm Fojtík. Oba týmy si ovšem pečlivě hlídaly střední pásmo, aby se soupeř nedostal do šance a tak se mnoho příležitostí nezrodilo. Domácí se nakonec usadili v pásmu soupeře, ale nic z toho nevytěžili.

V čase 21:07 byl vyloučen Eklund za napadení, avšak domácí nevyužili ani tuto početní výhodu. Po chybě domácích byla navíc hráčská lavice potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě a síly se tak vyrovnaly. Když už Malmö hrálo přesilovku, v čase 23:07 se Eklund dopustil dalšího faulu a opět se hrálo čtyři na čtyři. Jen několik vteřin poté byl vyloučen Lindström za držení a Zlín si vzal oddechový čas. Taktická porada pomohla: Zdeněk Hábl převzal přihrávku od Fojtíka, parádně nahrál před branku Šafránkovi a ten v čase 24:37 vyrovnal. 1:1. Švédové měli o dvě minuty později na holi zvýšení, ale Lindström přejel čáru s milimetrovým ofsajdem.

Pak už při plném počtu hráčů na ledě pálil opět Šafránek do boční sítě. Chvíli nato se ovšem rozjel Ingvarsson, poslal puk na Lundgrena a ten zvýšil v čase 27:47 na 2:1. Domácí si opět vzali oddechový čas, ale předposlední minutu zápasu strávili ve vlastním obranném pásmu. Půlminutu před koncem se po zakázaném uvolnění hra přesunula do obranného pásma Malmö. V obrovské šanci se ocitl Palát, ale nedal. Švédové již náskok udrželi a zvítězili tak těsně 2:1.

Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za SHK LAPP Zlín David Palát a za FIFH Malmö Torbjörn Lindström.

 

Branky a nahrávky:

24.37 Z. Šafránek (Z. Hábl, E. Fojtík) - 12:46 M. Eklund, 27:47 R. Lundgren (N. Ingvarsson)

 

Poločasy:

0:1 – 1:2

Sestavy:

SHK LAPP Zlín

Molek (Matoušek) – Julina, Zapletal, Z. Hábl (C), Mach – Šafránek, Fojtík, Palát (A) – Stodůlka (A), Šnajdar, Ligda – D. Hábl, Joppa

 

FIFH Malmö

Nilsson U. – Ingvarsson, Lundgren, Lindström,  Flis, Nilsson H. – Svensson, Flomén, Eklund