SHK Lapp Zlín v posledním kole základní části ČSHL zvítězil 5:0

04.01.2015 16:37

Již 3. den v novém roce 2015 přivítali sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na domácím ledě tým Kohouti Olomouc, se kterými tak odehráli poslední utkání základní části České sledge hokejové ligy. Pro Olomoucké bylo sobotní utkání posledním v celé sezóně, jelikož již v minulém kole ztratili i teoretickou šanci postoupit do bojů v play-off.

Zlín začal v první třetině velmi ofenzivně a byli to především domácí hráči, kdo držel puk na hokejkách. Olomouc se tak hned od začátku dostala pod tlak, ale úspěšně se bránila. Vyloženou šanci jsme viděli v 8. minutě během přesilové hry Zlína, kdy se Fojtík s Ligdou dostali sami před brankáře, ale nepodařilo se jim šanci proměnit. Olomoučtí se do kombinace dostali v 10. minutě, kdy pohlednou akci zakončili hned od modré čáry, prudká střela ale minula domácí branku. O 2 minuty později se do velké šance dostal domácí David Hábl, ale puk se mu dostal pod brusli a jeho střela tak neměla potřebnou razanci, aby soupeře ohrozila. O minutu později se do velké šance ze strany natlačil Ligda, ale branku Kohoutů přestřelil. Minutu a 14 vteřin před koncem vyloučen Stodola na 2 minuty za nedovolené bránění, zlínští dostali hostující pod tlak, ale chybělo pořádné zakončení. První třetina tedy skončila za nerozhodného stavu 0:0.

Ve 2. třetině zasahoval hostující Kudela již po 15 vteřinách, když jej z dálky prověřil Zdeněk Hábl. Ve 3. minutě se pak do vyložené šance dostal domácí Štít, ale jeho střela zamířila nad branku. Další akce domácích následovala o další 2 minuty později, kdy po vyhraném buly Fojtík přihrál na modrou na Hábla, který vybídl k tečování před brankou volného Kudrnu. Kudrnova teč jen těsně minula branku! Odražený puk se pak opět dostal na modrou čáru, kde jej zpracoval Štít, ale jeho střelu Kudela bez problémů kryje. Radost domácím udělal až Palát, který 3 minuty před koncem 2. třetiny, po spolupráci se Štítem, vybruslil až před branku a přesnou střelou do horního rohu branky posílá domácí do vedení 1:0! Krátce po něm přidal druhou branku Fojtík, který velmi dobře napadl rozehrávku hostí, zachytil vyhozený puk a jeho střela se s pomocí levé Kudelovy tyče dostala do branky a bylo to 2:0!

Začátek 3. třetiny připomínal úvod zápasu, kdy hráči SHK LAPP Zlín dobývali hostující branku, ale obranná hra Olomouce pro ně byla téměř neprostupná. Přesto se ale ve 3. minutě dostal do šance Fojtík, ale nedokázal dostat puk přes ležícího Kudelu. Vzápětí se do stejné situace dostal Kudrna, ale stejně jako Fojtík mířil do spodní části branky, kde byl připravený Kudela. Mezi úspěšné střelce se tak zapsal až Peter Štít, který v čase 5:42 prostřelil olomouckého brankáře a zvýšil na 3:0! V 7. minutě se Julina z pozice obránce vydal do útoku, šikovně se vyhnul dvěma obráncům, ale jeho následnou střelu ukryl Kudela do lapačky. V čase 8:32 našel Ligda přihrávkou úplně volného Stodůlku, který přesně zamířil a zvýšil vedení domácích na 4:0 a utkání se poté již jen dohrávalo. Domácí fanoušci si mohli naposled zakřičet ještě minutu a 4 vteřiny před koncem 3. třetiny, kdy Zdeněk Hábl poslal střílenou přihrávku na Kudrnu, který svou tečí zvýšil na konečných 5:0!

Domácí SHK LAPP Zlín tak potvrdili roli favorita tohoto zápasu a upevnili si tak konečné 2. místo po základní části České sledge hokejové ligy.

V zápasech play-off narazí v semifinále zlínští na 3. tým po základní časti ČSHL a to na úřadující mistry SKV Sharks Karlovy Vary. 

1 semifinálové zápasy začínají již příští víkend.

 

 

Autor: Kamil Šnajdar