SHK LAPP Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary 4:1

30.11.2014 16:06

Dnešní zápas přinesl souboj mezi SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vary, tedy mezi týmy, které se po včerejším kole dělily o 2. – 3. příčku. Na lavičce byl i zlínský primátor pan MUDr. Miroslav Adámek, avšak nikoli jako divák, nýbrž jako zastupující lékař, aby byla při utkání zajištěna lékařská pomoc.

První buly zápasu patřilo domácím, díky kterému se hned v první minutě dostal Palát k první střele utkání. Brankář hostí s ní však neměl nejmenší problémy. Po dalším vhazování se však již karlovarští zapotili mnohem víc, museli čelit velkému tlaku ze strany domácích a měli přitom velké štěstí, protože střela Hábla jen těsně minula branku. V 6. minutě chybovala karlovarská obrana při rozehrávce, Fojtík se dostal do ideální střelecké pozice, ale přestřelil. Od počátku utkání bylo zřejmé, že dnes to bude více vyrovnaný souboj, než včera s pražskou Spartou. V 9. minutě velká chyba zlínských obránců ve středním pásmu, po které se karlovarští dostali do přečíslení 2 na 1 a Michal Geier kličkou překonal Molka a Karlovy Vary se tak mohly radovat z vedení 0:1. O 2 minuty později se pokusil odpovědět z dálky Julina, karlovarský brankář ale jeho pokus vytlačil na tyč. Ve 13. minutě další velká šance Zlína, Petr Stodůlka našel střílenou přihrávkou před brankou Paláta, ten však nedokázal prudkou střelu zpracovat. Minutu před koncem 1. třetiny špatná rozehrávka domácího Ligdy, který namazal hostujícímu Geierovi a mohlo to být už 0:2 pro hosty, nebýt Molka a jeho výborného zákroku.

Do 2. třetiny vstoupili zlínští aktivně a hned po 20 vteřinách prověřil brankáře hostí střelou z dálky Palát. Zlínská kombinace vypadala velmi dobře, ale nepřesnost finální přihrávky jim bránila v zakončení. Do dobré šance se ale přece jen dostali nejdřív Joppa a poté i Štít, ale nepodařilo se jim trefit branku. O chvíli později se před brankářem dostal k odraženému puku Stodůlka, ale z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal.  Zlínští se dočkali úspěchu až v čase 7:02, kdy Martin Joppa využil chybu hostujícího obránce, vybruslil s pukem z rohu a střelou pod horní tyčku vyrovnal na 1:1! V 8. minutě mohl Zlín přidat další branku, kdy si díky vyloučení hostujícího Geiera mohl zahrát přesilovku. Ta se ale Zlínu nejprve moc nedařila, v polovině přesilovky se do šance dostal Fojtík, ale nedokázal přihrát před branku volnému Palátovi. V závěru přesilovky další akce Zlína, ale Fojtík trefil pouze lapačku.  V 11. minutě se snažili zaútočit také hosté, pokus překvapit domácího Molka střelou ze středního pásma se však nepovedl, Molek byl pozorný a střelu bez problémů vyrazil. Druhé branky se Zlín dočkal v závěru 2. třetiny, kdy se k puku po vyhraném buly dostal Julina a rychlou střelou k tyči obrátil vývoj utkání na 2:1 ve prospěch domácích!  Minutu před koncem třetiny je vyloučen Pavel Julina na 2min za držení. Karlovarští se usadili v útočném pásmu, Berger však trefil Molka pouze do masky. 30 vteřin před koncem další nebezpečná střela od modré, ale Molek střelu viděl a schoval ji do lapačky.

Ze hry Zlína bylo vidět, že ve 3. třetině rozhodně nechtěli jen bránit jednobrankové vedení. Dvakrát se o přečíslení pokusil Joppa, pokaždé však byla přihrávka příliš prudká a akce skončily zakázaným uvolněním. Další branky jsme se dočkali až v čase 5:04, kdy Palát zvyšuje na 3:1 po spolupráci s Fojtíkem! V této fázi utkání to vypadá, jakoby karlovarští už neměli sílu zvrátit stav utkání. U puku jsou hlavně zlínští, a Karlovým Varům se žádná kombinace nedaří.  V 9. minutě Julina vystihl rozehrávku domácích, ale střela z prostoru mezi kruhy se mu nepovedla. Následovala další akce domácích. Palát s Háblem v přečíslení, Palát nepřihrál přesně, i tak se ale Zdeněk Hábl dostal k puku a trefil horní tyčku! 3 a půl minuty před koncem utkání se hostům naskytla příležitost zdramatizovat celý zápas, když rozhodčí poslal na trestnou lavici domácího Fojtíka na 2 minuty za napadení. Hosté zkusili hru bez brankáře 6 proti 4, ovšem po buly se puk dostal k Palátovi, ten našel na modré čáře Joppu, který ze středního pásma poslal puk do prázdné karlovarské branky a zvýšil na 4:1 pro domácí.

Zlínští ani v závěru utkání nepolevili a žralokům se tak nenabídla žádná velká šance zdramatizovat utkání. V úplném závěru se ještě do šance dostal Fojtík, kterého vybídl ke skórování David Hábl, ale Fojtík trefil pouze výstroj brankáře. Po 45 minutách tedy utkání skončilo vítězstvím domácích 4:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar