SHK LAPP Zlín podlehl pražské Spartě 0:1

29.11.2014 21:19

Poslední listopadový víkend se opět rozjelo další kolo České sledge hokejové ligy. V dnešním zápase tým SHK LAPP Zlín přivítal na domácím ledě pražskou Spartu. Sparta Praha ztrácela před dnešním zápasem pouze 1 bod na SHK LAPP Zlín, a dal se tak očekávat velmi vyrovnaný zápas.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Již v 1. minutě vybojoval Palát puk za branku hostí a připravil ideální pozici Fojtíkovi, jeho střelu však zblokoval obránce. O minutu později mohl Palát uvolnit Fojtíka do samostatného úniku, ale nepřihrál přesně.  Ve 4. minutě zahrozila také Sparta, která přešla velmi rychle přes střední pásmo, útočící Krupička však přihrávku nezpracoval. Hra se odehrávala především v obranném pásmu Sparty, přesto to byli právě hosté, kteří se radovali z první branky. Zapletal vybojoval u mantinelu puk a přihrál volnému Jiřímu Krupičkovi, kterého zlínští obránci nechali trestuhodně osamoceného před vlastním brankářem. Krupička i s trochou štěstí prostřelil domácího Matouška a poslal Spartu do vedení 0:1. Po obdržené brance byli zlínští viditelně zaskočeni, ale i tak se snažili tlačit do šancí. V 7. minutě prověřil Vápenku střelou od modré čáry Pavel Julina, ovšem Vápenka střelu viděl a bez obtíží ji schoval do lapačky. Ve 13. minutě se do velké šance dostal Fojtík, ale jeho dorážka jen o pár centimetrů minula branku. Minutu před koncem 1. třetiny zlínští předvedli ukázkovou akci, kdy se po vyhraném buly díky dvěma rychlým přihrávkám dostali do útočného pásma, tam Zdeněk Hábl našel volného Paláta, ten však trefil pouze připravenou lapačku Vápenky.

Na začátku druhé třetiny se zlínským naskytla velká příležitost ke srovnání skóre, když byl vyloučen hráč Sparty číslo 82 Martin Zikmund za hákování.  Domácí se celou přesilovku tlačili do šancí, ale žádná neskončila střelou, která by mohla ohrozit branku hostí. V 8. minutě se do velké šance dostal hostující Krupička, který využil zmatků ve zlínské obraně, ale Matouška nepřekonal.

V 9. minutě si mohli domácí přesilovku zopakovat, tentokrát byl vyloučen na 2 minuty Jiří Raul za nedovolené bránění. Zlín po celé 2 minuty neopustil útočnou třetinu, ale dostat puk za záda Vápenky se jim nepodařilo. V závěru třetiny Zlín mírně polevil a Spartě se podařilo na chvíli usadit ve zlínském obranném pásmu, ale Matouškovu branku neohrozili. Naopak z protiútoku zahrozil Zlín, střela Paláta prolétla kolem branky Sparty. Následovala ještě střela zlínského Mariána Ligdy přímo po vhazování, ale Vápenka byl pozorný.

Začátek 3. třetiny patřil Zlínu, kdy opět zamknul Spartu v obranném pásmu. Nejblíže ke gólu měl Palát, jehož teč jen těsně minula branku. Sparta se bránila většinou jen za cenu vyhození puku, ovšem tato taktika se zdála být velmi účinná. Zlín dobře kombinoval, ale chyběla finální přihrávka a střela.  Na hráčích Zlína ale byla jasně vidět snaha o změnu skóre. V 8. minutě Fojtík prokličkoval s pukem na hokejce celé útočné pásmo a dostal se až před Vápenku, kterého však nepřekonal. V další akci Hábl zatáhl puk do útočného pásma, přenechal do tandemu Palátovi, jeho střelu však zblokoval hostující obránce.  V 11. minutě poskakující puk v brankovišti Sparty, nejrychleji se však zorientoval právě hostující Vápenka, který přikryl puk lapačkou.

Přesně 3 minuty a 15 vteřin před koncem utkání si trenér Zlína vyžádal oddechový čas, po kterém se zlínští opět usadili v útočném pásmu a dobývání branky hostí mohlo pokračovat. Sparta však zvládla i závěrečný nápor Zlína, odolala všem šancím a ze Zlína si odváží 3 body za vítězství 0:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar