SHK LAPP Zlín ovládli 1. semifinále!

11.01.2015 21:08

Play-off České sledge hokejové ligy začalo pro hráče SHK LAPP Zlín právě dnes, kdy sehráli první semifinálové utkání s týmem SKV Sharks Karlovy Vary. Zápas se odehrál na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří, na kterém karlovarští Žraloci hrají své domácí zápasy.

Přestože v obou letošních utkáních těchto týmů zvítězil Zlín poměrně jednoznačně (3:1, 4:1), dnes se očekával mnohem vyrovnanější zápas také proto, že po základní části dělil oba týmy jen 3 bodový rozdíl.

Začátek první třetiny mnoho sledge hokejové krásy nepřinesl, hrálo se velmi opatrně a tak první střelecký pokus zaznamenal až ve 3. minutě Zdeněk Hábl, ale puk letěl nad horní tyč karlovarské branky. K prvnímu zákroku donutil karlovarského Macha až Julina, jehož nahození ale nemohlo Macha ohrozit. O první útočnou akci domácích se postarala dvojice Forgo – Berger, avšak jejich akce skončila v rohu za brankou, kde je zlínští obrali o puk. V 10. minutě měl Berger daleko lepší šanci, i jeho střela byla nepřesná a minula Matouškovu branku. O minutu později kontroval Fojtík, který se řítil na Macha, ale v poslední chvíli jej zastavil vracející se Schneider. Po několika nepřesnostech na obou stranách je vyloučen domácí Hrbek za nedovolené bránění a zlínští tak dostávají příležitost zahrát si přesilovou hru. Výhoda zlínských trvala však jen 12 vteřin, střelou po buly dostal Hábl puk před branku, kde se k němu dostal Fojtík a pohotovou dorážkou poslal hosty do vedení 0:1! Po několika vteřinách mohlo být srovnáno, když Zlín svou lehkovážnou rozehrávkou nabídl Nejedlému možnost srovnat, ale ten Matouškovu branku trestuhodně přestřelil.

Druhou třetinu začali útočně domácí, ale dobře rozehranou akci karlovarského Bergera zastavil ofsajd. Do šance se následně dostal zlínský Fojtík, Mach puk vyrazil, Palát jej okamžitě vracel před brankoviště, tam už nebyl nikdo ze zlínských, kdo by nasměroval puk do branky. V čase 17:35 se zlínští nakonec další branky dočkali! Joppa nedříve minul prázdnou branku při situaci 2 na 1, karlovarská obrana  jakoby zaspala a umožnila zlínským útočníkům pokračovat v akci, kterou zakončil Joppa a zvýšil vedení na 0:2! Domácí mohli snížit ve 22. minutě, kdy Forgo šikovně odrazem od mantinelu vyslal vpřed Geiera s Bergerem, střela Geiera však zamířila nad branku. O 2 minuty později velká chyba Hábla při rozehrávce, který tak vybídl ke střele Bergera, ale z bezprostřední blízkosti Matoušek jeho nebezpečnou střelu zlikvidoval. Ve 25. minutě v šanci opět Geier, jeho střelu ze strany Matoušek vyrazil. Zlínští nechávali domácím hodně místa, 3 minuty před koncem se do velké šance dostal opět Geier, kdy po jeho dorážce zazvonila tyč!

Ve 3. třetině se do velké šance dostal zlínský Kudrna, ale Macha nepřekonal. To se povedlo až Fojtíkovi, v čase 36:45 se i přes obránce dokázal prosadit a zvýšit náskok na 0:3 pro zlínské! O minutu a 21 vteřin poté rozehrál Matoušek puk o mantinel, tam se jej zmocnil Hábl a šikovnou střelou zvyšuje vedení na 0:4! Na hráčích z Karlových Varů je vidět, že je 4. branka zlomila a utkání spíše dohrávají. Berger ještě zkusil nahodit puk od modré čáry na Matouška, ten byl ale pozorný. Do poslední velké šance se ještě 2 minuty před koncem dostali hosté, Štítovi se však střela vůbec nepovedla a trefil jen beton brankáře Macha.

Po 45 minutách tedy SHK LAPP Zlín vítězí jednoznačně 0:4 a získává první bod v semifinálové sérii. V druhé semifinálové dvojici to byly Mustangové Pardubice, kteří už v sobotním utkání porazili Spartu Praha 4:1 a stejně jako SHK LAPP Zlín se přiblížili postupu do finále.

 

Autor: Kamil Šnajdar