SHK Lapp Zlín odehrál poslední dvojzápasy základní části ČSHL 2013/2014

06.01.2014 09:30

Přesně 4 dny a 17 hodin po Silvestrovském novoročním přípitku se sledgehokejisté SHK LAPP Zlín opět pustili do boje o ligové body. O uplynulém víkendu odehráli poslední dva zápasy základní části České sledgehokejové ligy.

V sobotu zavítal Zlín do Pardubic. Pardubičtí Mustangové potřebovali bezpodmínečně vyhrát, aby si udrželi reálnou šanci na vyřazovací boje play-off. Tyto plány jim po dobrém úvodu Zlína zkazil hostující Marian Ligda, který po vyhraném vhazování poslal puk do branky. Lapp Zlín hrál velmi aktivně a téměř nepustil soupeře k puku. V páté minutě přidal druhou branku Zlína uzdravený Šafránek, a když po přesně 10 minutách hry vstřelil 3. branku hostující Palát, Zlín vedl 3:0 a zdálo se, že je utkání rozhodnuto. Do 2. třetiny však Pardubice nastoupily s úplně jinou hrou a najednou to byli hráči Zlína, kteří byli všude později. Za velkou aktivitu odměnil Pardubické Tomáš Kvoch, který v přesilové hře prostřelil Zlínského brankáře Molka a snížil na 1:3 z pohledu Pardubic. Na konci druhé třetiny se Pardubickým naskytla další velká příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, Pardubičtí tuto výhodu nevyužili. Do 3. třetiny si Zlín přinesl 2 brankový náskok, který mohl zvýšit ve 36. minutě, kdy si i hostí vyzkoušeli dvojnásobnou přesilovku. Zlínu ale hra v početní převaze vůbec nesedla a za celé dvě minuty vystřelili pouze jednou na branku Pardubic. Naopak ještě před koncem početní výhody Zlína se podařilo Pardubicím dostat do samostatného úniku Pavla Kubeše, který v oslabení vstřelil 2. branku Pardubic. Dvoubrankový náskok vrátil Zlínu až 2 a půl minuty před koncem utkání Petr Stodůlka, který šikovně vyšťoural puk před brankovištěm a elegantní bekhendovou žabkou poslal puk do pardubické sítě. Jak se později ukázalo, byl to vítězná gól, protože 5 vteřin před koncem řádné hrací doby dokázaly Pardubice potřetí skórovat! Zlín tak v Pardubicích šťastně zvítězil nad domácími 4:3 a upevnil si první místo v tabulce. Pardubičtí si po tomto zápase „zajistili“ celkové 5. místo a do play-off již nezasáhnou.

Posledním soupeřem SHK LAPP Zlín v základní části byli SOHO Olomoučtí Kohouti. Olomouc do zápasu nastoupila výrazně oslabená, kdy v její sestavě chyběly 3 hlavní opory týmu. Aktuální sestava Olomouce tak nedokázala hrát se Zlínem vyrovnaný hokej a většina utkání se odehrávala na polovině domácích. Zlín vstřelil první branku již po 34 vteřinách hry a ze zbytku zápasu se stalo dobývání Olomoucké svatyně. Na druhou branku si Lapp Zlín musel počkat dalších 5 minut, to když Štít našel před brankou osamoceného Šnajdara, který zblízka prostřelil Hulína. Ve druhé třetině vstřelil svou druhou branku v utkání zlínský Petr Stodůlka. Přestože však Zlín obýval obrannou třetinu Olomouce a vyslal na branku mnoho střel, další branku se v druhé části vstřelit nepodařilo. Ve třetí třetině tým SHK LAPP Zlín konečně prolomil odpor Olomouce a po trefách Paláta, Fojtíka, Juliny a dvou brankách Ligdy skončilo utkání 0:8 ve prospěch Zlína.  

Oba tito soupeři spolu sehrají semifinálové zápasy play-off České sledge hokejové ligy 2013/2014.

 

Autor: Kamil Šnajdar