Z euforie do reality, Zlín čeká po triumfu ve Švédsku domácí semifinálový duel se Spartou

14.02.2017 19:10

 

Ani nestihnou zlínští sledge hokejisté doslavit triumf ze Švédska a už je budou čekat další důležité zápasy. Již v sobotu od 15 hodin budou moci hráči LAPPu slavit postup do finále, a to v případě, že využijí semifinálového mečbolu se Spartou. Pokud se to nepovede, o den později bude na programu rozhodující duel, jenž se rovněž odehraje na PSG aréně ve Zlíně, a to od 11:45 hodin.

 

V pondělí přijeli zlatí hoši z Malmö, již ve čtvrtek už je ale čeká trénink a o víkendu utkání. „Musíme tu euforii krotit,“ ví trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho tým má v sérii mečbol, a to když na ledě soupeře úvodní duel vyhrál 1:0. „A nebude mi vadit, když stejným poměrem vyhrajeme i v sobotu. Týmu věřím, navíc hrajeme doma,“ říká kouč úřadujících mistrů české ligy.

 

V sobotu proti Zlínu nastoupí samozřejmě i kapitán Sparty Zdeněk Krupička, jenž byl právě s Lappáky ještě před pár dny ve Švédsku. „V našem celku se mu velmi dařilo, navíc byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje, takže samozřejmě si na něj budeme muset dát pozor. Nedávno to byl spoluhráč, ale už když jsme ho vysazovali v Praze, schytal pár poznámek,“ usmíval se Sedláček.

 

Zlínští hráči jsou tak velmi dobře naladěni na sobotní bitvu, důležité samozřejmě bude dobře zregenerovat. „Turnaj byl velmi náročný, za čtyři dny jsme odehráli osm zápasů, navíc k tomu cestování… Kluci už ke konci finále žrali led a počítali vteřiny. Každopádně sílu vám výhra dodá, navíc když to zvládneme v rámci odplaty, jelikož Oslo nám na LAPP Cupu vyfouklo stříbro,“ uzavírá předzápasový hovor Tomáš Sedláček.

 

Hráči SHK LAPP Zlín budou doufat v podporu diváků, pro které je vstup ZDARMA, navíc vstupenky v ceně 0 korun budou slosovatelné o hodnotné ceny!

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři: