Šest hráčů Zlína pomohlo slovenským "rybníkářům" mezi ELITU!

22.11.2019 18:12

Šest zlínských hráčů může slavit se Slovenskem historický úspěch v podobě postupu do elitní kategorie mistrovství světa. Hráči z pod Tater z pěti duelů prohráli pouze s Ruskem, jinak porazili Velkou Británii, Polsko, Čínu a domácí Německo.

 

Krom jasných výher s Britama (14:1), Polákama (11:0) a prohra s Ruskem (0:9) byly pro Slováky podstatné dva duely: nejprve výhra 2:1 nad Čínou. U druhé vítězné branky zapsal podstatnou asistenci zlínský Dávid Korman.

 

A následně vítězství 2:1 nad Německem v prodloužení. Obě branky Slovenska vstřelil Martin Joppa. Poprvé to bylo vteřinu před koncem druhé třetiny. Podruhé v prodloužení, přičemž Slovákům remízový stav stačil.

 

Zlín reprezentovali v Berlíně Martin Joppa (v 5 zápasech 9+6), Marian Ligda (2+9), Dávid Korman (4+6), Slávo Ferenčík (0+2), Róbert Turic (1+4) a Aleš Rauš (bez bodu). Je potřeba však přiznat, že čísla jsou jen orientační, přenost místních zapisovatelů byla totiž dosti mizivá.

 

Chlapci z rybníka jsou v áčku. Některé jsme teprve týden před mistrovstvím učili, co je to offsajd,“ radoval se v nadsázce kapitán jak Zlína, tak slovenské repre Marian Ligda. „Jdeme to patřičně oslavit, protože teď jsme týden abstinovali,“ dodal.

 

Jeho tým tak na šampionátu v roce 2021 vymění duely s Britama či Polákama za USA nebo Kanadu.

Zleva: Aleš Rauš, Dávid Korman, Martin Joppa, Róbert Turic, Marian Ligda, Slávo Ferenčík