Semifinálovou sérii rozhodne až třetí bitva. V neděli hlavně nezaspat!

15.02.2020 15:14

Semifinálová série play off mezi Zlínem a Studénkou se rozhodne až ve třetím utkání. Lappáci sice jeli na led soupeře za vedení v sérii 1:0, ovšem druhý duel nezvládli poměrem 2:5. Zlín hrající bez kapitána Ligdy se bojovností sice dokázal soupeři vyrovnat, ovšem ve třetí třetině za stavu 2:3 neproměnil dvě tutové šance a připravil se tak o možnost zvítězit. O postup do finále budou muset Zlínští bojovat v neděli, to se hraje opět na ledě soupeře v Havířově, ovšem úvodní buly je naplánováno už na 7:30 hodin. A tak prvotním cílem pro zítřek je jediné – nezaspat. A pak, nejlépe, vyhrát.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 12. Lisov (Panfilov), 20. Panfilov (Kalegaris), 24. Kalegaris (Panfilov), 43. Panfilov (Lisov), 45. Kalegaris  - 7. Korman (Z. Hábl), 28. Joppa (Ferenčík). Vyloučení: 3:2, využití: 0:1, v oslabení: bez. Střely na branku: 20:18, vyhraná vhazování: 13:14. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

 

Sestava Studénky: Lepáček – Hečko, V. Kudela, Fojtík, Panfilov, Lisov, Kalegaris, Kudrna, Severin.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Ferenčík – Joppa, D. Hábl, Korman, Mach.

 

V úvodu utkání sice domácí byli aktivnější, když například střelu Kalegarise zastavila tyč, Zlín se ale dokázal dostat do vedení. Přihrávku od Zdeňka Hábla dokázal propasovat pod tělem Lepáčka Dávid Korman. Ještě do přestávky však Studénka srovnala, ránou pod břevno se o to postaral Lisov.

 

Podobně se pak i domácí dostali do vedení, Panfilov si vyjel do předbrakového prostoru a nedal Matouškovi šanci. Gól na 3:1 z hole Kalegarise pak byl velmi krutý – Zlín měl několik minut předtím soupeře v hrsti, jenže své šance nevyužil.

 

Do kabin se ale přeci jen šlo za nadějného stavu, početní výhodu využil ve 28. minutě ránou z mezikruží přímo pod horní tyč Joppa.

 

Ve třetí části se pak hrálo dlouho bez branek, zlínský gólman Matoušek, nejspíše nejlepší hráč hostujícího mužstva, držel ruské snajpry soupeře na uzdě, ovšem jeho spoluhráči se vepředu trápili. Korman netrefil z metru zcela odkrytou branku, přečíslení tři na nikoho LAPP ani nezakončil, stejně tak poté zlínští hráči nedotlačili do sítě kotouč ležící na brankové čáře.

 

Studénka pak v samotném závěr při power-play Zlína zasadila další dva údery a zvítězila 5:2.

 

Bylo to podobné jako první zápas série. Nedá se říct, že by byl někdo lepší, bylo to opravdu vyrovnané. Střídaly se dost pasáže, někdy jsme tlačili my, někdy soupeř. Studénka ale dost těžila z brejků rychlých hráčů,“ pověděl brakář Jan Matoušek, který se svými patnácti zákroky patřil mezi hlavní opory Zlína.

 

„Ve třetí třetině jsme soupeře dokázali hodně zatlačit, ale chybělo i to štěstí, nedali jsme dvě vyložené šance, kde jsme mohli srovnat. Pak jsme otevřeli hru a soupeř už to vítězství potvrdil,“ dodal Matoušek.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.

 

ROZHODUJÍCÍ TŘETÍ UTKÁNÍ SE HRAJE V NEDĚLI 16. ÚNORA NA ZIMNÍM STADIONU V HAVÍŘOVĚ OD 7:30 HODIN, VSTUP JE ZDARMA, ZÁPAS BUDEME ŽIVĚ VYSÍLAT NA YOUTUBE ZDE.