Rok 2019 zlínským pohledem: další titul, bronz z LAPP Cupu

31.12.2019 00:07

Sledge hokejisté Zlína i v roce 2019 získali do své sbírky další medaile. Že k nim ale nevedla úplně jednoduchá cesta, to je jasné…

 

LEDEN:

Na startu nového roku si Zlín dvěma vysokými domácími výhrami nad Litvínovem a Karlovými Vary zajistil počtvrté v řadě vítězství v základní části, a pro nadcházející boje do play off získal dvě posily z Olomouce. Obránce Slavomíra Ferenčíka a útočníka Dávida Kormana. Oba po sezóně nakonec do Zlína přestoupili definitivně.

 

Konec ledna přinesl také další jméno na soupisku, po roce se z marodky vrátil na nejdůležitější část sezóny forvard Zdeněk Šafránek.

 

ÚNOR:

V semifinále se Zlínu postavila Sparta. Neuspěla. LAPP po dvou výhrách 4:2 a 2:0 postoupil do finále.

 

BŘEZEN:

V tom se utkal v moravském derby se Studénkou. První duel na jejím ledě sice prohrál těsně 1:2, v odvetách doma však dominoval a po dvou výhrách 5:0 získal sérii 2:1 na zápasy. Stejně jako v předchozích čtyřech letech tak slavil mistrovský titul.

 

ZÁŘÍ:

V září, jak už je zvykem, se do Zlína na 9. ročník mezinárodního turnaje LAPP Cup sjela mezinárodní elita sledge hokejové scény. Zlín sice turnaj načal dobře, když v úvodním dni porazil norskou Mjosu a švédské Malmö v nájezdech, obhajoba zlata z toho ale nebyla. Nejprve totiž ve druhém hracím dni nestačil Zlín na italský tým z Tyrolska, načež po výhře nad Vídní neuspěl v semifinále s Malmö. Z domácího turnaje si ale nakonec přeci jen odnesl medaili, v boji o bronz srazil Nory jasně 5:1.

 

Na konci září také začala soutěž – pro Zlín úspěšně. Doma na úvod vyhrál jednoznačně nad Spartou a Karlovými Vary.

 

Tak veselý už ale nebyl zbytek roku. Z následujících šňůry pěti venkovních zápasů urvali zlínští hráči jen jednu výhru a v tabulce se propadli na nezvyklé pozice.

 

Nezbývá tak než doufat, že rok 2020 vše překlopí a Zlín zažije minimálně stejně úspěšný rok, jako ten předchozí.