Repríza finále je tady! Zlín zajíždí k rivalovi ze Studénky

08.11.2019 13:58

Úvodní polovinu základní části České ligy zakončí sledge hokejisté Zlína na ledě rivala ze Studénky. Repríza loňského finále, které vyznělo pro zlínské barvy, startuje v sobotu na zimním stadionu v Havířově ve 14 hodin. Lappáci budou ve 22. derby těchto soupeřů hájit první místo v tabulce!

 

To Studénka je před šlágrem hracího víkendu třetí, když má po čtyřech duelech na svém kontě pět bodů. Na úvod doma porazila 2:1 v nájezdech Karlovy Vary, následně ale padla 1:2 se Spartou. Naplno poprvé bodovala ve 3. kole v Olomouci po výsledku 7:0, naposledy ale tratila v Pardubicích, kde divoký duel vyzněl pro domácí 7:6.

 

Zlín vyhrál ze čtyř duelů tři, nejprve 5:0 se Spartou a 6:1 s Karlovými Vary, a i když ve třetím kole klopýtl těsnou prohrou v Pardubicích, naposledy přejel Olomouc poměrem 6:1 a s devíti body je na čele ligové tabulky.

 

Jsme první, to je super. Myslím, že ta jedna prohra nám neuškodí, spíše naopak, může nám pomoct, máme možnost se z ní poučit. Na druhou stranu jsme doma přejeli nabušenou Spartu, kde se čekalo, že bude soupeř hrát skvěle. No a bylo to lehké,“ hodnotí úvodní čtyři kola obránce SHK LAPP Pavel Julina.

 

A co očekává od sobotního dvaadvacátého derby hráč, který letos absolvuje svou jednadvacátou sezónu? „Záleží, jaká bude sestava u soupeře, dosti se mění,“ sdělil Julina. Na soupisce Studénky pro letošní sezónu je totiž dvanáct cizinců (pět Rusů, včetně kapitána sborné, tři Rakušané, dva Slováci a po jednom hráči z Německa a Itálie, taktéž kapitán svého národního týmu).

 

„Ale asi se dá očekávat atraktivní duel, rychlá a silová hra plná gólů. Asi každý cítí, že tento zápas, derby, je o něco vyhecovanější, že cítíte, že toho druhého můžete výhrou ponížit,“ řekl Julina.

 

Jeho slova o množství gólů a atraktivitě dokládají i loňské výsledky. Zlín v základní části oba duely vyhrál, doma poměrem 4:3, venku 6:5 po nájezdech. Kapitána Ruska Lisova tenkrát zastínil zlínský Martin Joppa, který byl v těchto dvou duelech se podepsal na všech brankář LAPPu!

 

Další tři souboje pak přineslo finálové klání. První zápas sice venku Zlín prohrál 1:2, doma však soupeře dvakrát seřezal 5:0 a slavil pátý titul v řadě.

 

Ono to totiž není jen o jednom hráči, byly to zápasy na velké úrovni, kde jsme ale zvládli například eliminovat kapitána ruské repre Lisova a naopak být produktivní my. Uvidíme, co se stane,“ zakončil bek Pavel Julina.

 

Krátký pohled do statistik ukazuje dlouhodobě dominanci Zlína, ze 21 zápasů prohrál jen dva, a to při celkovém skóre 121 vstřelených branek a 26 inkasovaných.

 

Tak Zlíňáci, do boje!

 

Utkání 5. kola mezi Studénkou a SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 9. listopadu 2019 v Gascontrol aréně v Havířově od 14 hodin. Vstup je zdarma, věříme v hlasitou podporu fanoušků i na venkovním duelu! Ten případně sledujte v textovém onlajn přenosu ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 9 zápasů, 9 výher, skóre 59:11
Základní část venku: 9 zápasů, 8 výher, 1 prohra, skóre 51:13

Celková bilance základní části: 18 zápasů, 17 výher, 1 prohra, skóre

Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, skóre 10:0

Play off venku: 1 zápas, 1 prohra, skóre 1:2

Celková bilance play off: 3 zápasy, 2 výhry, 1 prohra, skóre 11:2

CELKOVÁ BILANCE: 21 zápasů, 19 výher, 2 prohry, skóre 121:26
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017