První utkání v nové sezóně mají odehrané sledge hokejisté Zlína

17.08.2014 18:44

V neděli 17. srpna zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp zakončil čtyřdenní soustředění, které se skládalo z dvoufázového tréninku na ledě a suché přípravy ve zlínském Vita Sana Clubu. Tak jako loni se týmu věnovali odborní cvičitelé. Hráči byli velmi nadšeni profesionálním přístupem a děkují Clubu za jejich péči.

Vyvrcholením čtyřdenního soustředění ve Zlíně bylo odehrání přípravného utkání proti ruskému týmu ze Sibiře, Chany-Mansijsku. Ten si do ČR přiletěl zahrát přípravné utkání proti třem týmům z České sledge hokejové ligy a jedno utkání proti České reprezentaci.

Utkání začalo hned od počátku ve vysokém tempu a střídala se jedna akce za druhou na obou stranách. Celá první třetina byla velmi vyrovnaná, ani na jedné straně nepadl gól. V druhé třetině od páté minuty bylo zřetelné, že tým ze Sibiře dostává domácí Lapp Zlín pod tlak a hráči nestíhají soupeře odzbrojovat od puku a dovolují jim více ohrožovat zlínskou branku. Tento tlak hosté zúročili v 20 minutě, když skóre utkání otevřel Shikhov Konstantin a v 21 minutě na 0:2 zvyšoval Chuhoncev Nikoly. Ani po tak rychle obdržených dvou brankách zlínští nesložili zbraně a snažili se soupeři bránit a zakládat protiútoky. Jejich snaha byla úspěšná a v polední minutě druhé třetiny zlínský hráč Ligda snížil na 1:2. V třetí třetině, i když se hrál rychlý a pohledný sledge hokej, byla vidět únava hráčů na obou stranách. Na ruské straně to bylo dlouhé cestování a časový posun, do ČR přiletěli v sobotu v poledne a na straně Lappu únava po čtyřdenním intenzivním soustředění. V třetí třetině padl ještě jeden gól a to opět do domácí branky. V 38 minutě uzavřel skóre utkání hráč Chany-Mansijsku, Terentyev Nikolay, který stanovil konečný výsledek utkání 1:3 pro ruský tým. 

Zlínský trenér Sedláček byl s hrou svých svěřenců, i když prohráli, spokojen. „Hráči mají za sebou jeden trénink a čtyři dny soustředění v této sezóně a spousta hráčů hráli zápas po 5 měsíční pauze. Jejich výkon na ledě nebyl špatný.“ Zejména pochválil oba zlínské gólmany J. Matouška a S. Molka, že podali v bráně oba velmi dobrý výkon.

 

Po tomto utkání se ruský tým z  Chany-Mansijsku v pondělí 18.8 přesune do Pardubic, kde od úterý do čtvrtku odehrají další tři přípravná utkání. V úterý večer na něj čeká Česká sledge hokejová reprezentace a o den později poměří síly proti pražské Spartě. Ve čtvrtek si zahrají poslední utkání před odletem domů, proti domácímu týmu SHK Mustangové Pardubice.

 

Pro tým SHK Lapp Zlín toto utkání bylo hlavně velmi dobrou přípravou na nadcházející mezinárodní turnaj Lapp Cup Zlín, který již tradičně pořádají na začátku září. Na turnaji ve Zlíně se představí 7 klubových týmu z Evropy a jeden tým z Asie. Lapp Cup Zlín 2014 začíná ve čtvrtek 4. září a potrvá do soboty 6. září na PSG Aréně. V průběhu tří dnů se odehraje celkem 20 utkání.

Soupiska:

SHK Lapp Zlín

Molek Stanislav , Matoušek Jan , Julina Pavel , Fojtík Erik , Hábl Zdeněk , Stodůlka Petr , Palát David , Flídr Tomáš , Ligda Marian , Hábl David , Joppa Martin , Kudrna Petr

 

Chany-Mansijsk

Plotnikov Evgenii , Varlakov Vasilii , Petrov Alexey , Batiuk Denis , Terentyev Nikolay , Shikhov Konstantin , Kanatnikov Aleksei , Chuhoncev Nikolay , Chalin Alexander