První semifinálový zápas proti Spartě ovládl Zlín těsnou výhrou 1:0!

04.02.2017 23:02

Skvěle! Zlínští sledge hokejisté zaznamenali v semifinálové sérii se Spartou na jejím ledě první vítězství. V sérii hrané na dvě výhry se ujali proti Pražanům vedení 1:0 ve 29. minutě, přičemž stav už se do závěrečné sirény nezměnil. V příštím týdnu čeká LAPP turnaj ve Švédsku, druhé utkání semifinále je na programu v sobotu 18. února ve Zlíně, kde se odehraje o den později případný třetí rozhodující duel.

 

 

SPARTA – ZLÍN 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

 
 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Rauš, Joppa

 

Branky a nahrávky: 29. Stodůlka (Šafránek, Palát)

 

Statistiky: Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 12:24 (3:11, 3:4, 6:9). Vyhraná buly: 5:24.

 

Zlínští dle očekávání začali aktivně a dostali hned zkraje soupeře pod tlak. Dobré šance měl Zdeněk Hábl, kterému puk při koncovce uskočil, Palát, jenž zblízka netrefil poloprázdnou branku či svou tvrdou ránou Joppa, ani jeden z těchto pokusů ale za zády Vápenky neskončil. Pražané poprvé ohrozili branku Matouška až v samém závěru první třetiny, kdy jim k tomu napomohli Lappáci chybou v obraně. Sparta vyprodukovala tři solidní střely, gólman Zlína ale byl jednou hokejkou a dvakrát ramenem na místě.

 

Oproti první třetině, kde hosté vyslali na branku Sparty jedenáct střel, pálili hráči LAPPu v prostředním dějství méně. Sice pouze čtyřikrát, za to se ale dočkali vedoucího gólu. Pojďme ale popořadě… Emoce vzbudil únik Šafránka, který skončil hákováním na hranici pravidel. Nevylučovalo se ani při následném tvrdém ataku v gólové šanci postaveného Joppy. I tak se ale dokázali Moravané dostat do vedení. Ve 29. minutě parádní kombinaci po ose Palát, Šafránek, zakončoval do prázdné branky nejstarší hráč ligy sedmapadesátiletý Petr Stodůlka – 0:1.

 

Hned po úvodním buly třetí části mohl zvýšit vedení Zdeněk Hábl, sám před Vápenkou ale neuspěl. Ve 35. minutě se Pražané dostali do útočné třetiny a hned z toho byl mejdan… Během minuty vyslali pět střel na Matouška, jemuž obrana moc nepomáhala, brankář úřadujících mistrů si ale vedl bravurně! „Však jsem tam od toho, aby mě ty puky trefovaly,“ prohodil s úsměvem skromně Matoušek.

 
Závěr duelu už si Zlínští pohlídali a nedovolili soupeři zkusit ani power-play. LAPP tak zvítězil na ledě Sparty nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, stejným poměrem vede i v sérii.
 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-04/id/200262