První porážka na turnaji, prohra s Italy posílá Zlín do semifinále

06.09.2019 14:31

Souboj o přímý postup do finále se odehrál mezi Zlínem a italským týmem South Tyrol Eagles. Italové zvládli vstup do utkání a ve druhém poločase svůj náskok dalšími třemi brankami navýšili. Moravané skórovali pouze jednou a na soupeře nestačili v poměru 1:4. Italové si tak zajistili přímý postup do sobotního finále, Zlín si to v semifinále rozdá s Malmö od pátečních 17 hodin.

 

ZLÍN – S. T. EAGLES 1:4 (0:1, 1:3)

 

Branky a nahrávky: 28. Ligda – 7. Larch (Depaoli), 16. Larch (Depaoli, Lisov), 23. Depaoli (Lisov, Larch), 27. Depaoli (Larch). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 6:13. Diváci: 600 (vyprodáno).

 

Zlín: Matoušek (Molka) – Julina (A), Z. Hábl, Ferenčík, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Ferenčík, Korman, Mach.

S. T. Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Enderle, Cavaliere (A), Remotti, Planker (A) – Winkler, Torella, Larch (C), Depaoli, Lisov, Andreoni, Boneccher.

 

 

Důležitou první branku vstřelil soupeř Zlína na začátku sedmé minuty prvního poločasu. Depaoli předal kotouč kapitánovi hostů Nilsi Larchovi, který si najel až před Matouška a poslal kotouč do pravého horního rohu branky. O vyrovnání se pokoušel Ligda, u pravé tyče ale na Kasslattera dotíral marně. Na druhé straně mohl podruhé skórovat Larch, místo střely nicméně ještě zbytečně přihrával.

 

Ve druhé půli orazítkoval Lisov levou tyčku a o chvíli později Matoušek kapituloval podruhé. Důraz v předbrankovém prostoru prokázal Nils Larch a dopravil kotouč do prostoru vymezeného třemi tyčemi.  Zlínští jezdili, Zdeněk Hábl odehrál celé utkání bez jediného střídání, ovšem do šance se domácí ne a ne dostat.

 

Na 3:0 z pohledu hostujícího týmu zvýšil po protiútoku Christoph Depaoli, jemuž ideálně před branku nahrál Lisov. Stejný hráč se trefil také ve 27. minutě, kdy využil své možnosti poblíž levé tyče. Zlín se zmohl na jediný gól, po dravém průniku uspěl proti Kasslatterovi Marian Ligda a alespoň malou radost tak udělal vyprodanému zlínskému stadionu, na čemž se výrazně podílela Střední průmyslová škola polytechnická Zlín.

 

„Jsme zklamaní. Italové ale byli lepší a zasloužili si zápas vyhrát. Měli jsme málo střel, a když už jsme si šanci vypracovali, puk nám odskočil od hokejky nebo jsme minuli bránu. Škoda, že jsme nedokázali vyrovnat za stavu 0:1, to by bylo utkání pořád otevřené,“ mrzelo obránce Zlína Pavla Julina.

 

 

„Byl to těžký zápas. Důležité bylo, že jsme zvládli jeho začátek. Postoupili jsme přímo do finále, což je pro nás samozřejmě skvělé,“ řekl Franco Comencini, trenér italským Orlů.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video přenos ze zápasu naleznete ZDE.