První den bez ztráty bodu! LAPP porazil italský celek South Tyrols Eagles i díky gólu od červené čáry

01.09.2016 17:33

Sledge hokejisté Zlína mají dva úvodní duely LAPP Cupu za sebou. Spát se jim bude klidně, obě utkání totiž zvládli a mají tak za první den plný počet bodů - šest. Po Carintianh Steelers (5:0) porazili svěřenci Tomáše Sedláčka také italský tým South Tyrols Eagles, a to 3:1. Zítra hrají zlínští první zápas v 9:25 hodin s německým týmem Weserstars Bremen.

 

Branky a nahrávky: 8. Z.Hábl, 10. Kubeš (Joppa), 30. Z.Hábl - 9. Rosa. Vyloučení: 3:2, využití: 0:0, v oslabení: 1:0. Nejlepší hráči: Rupert Kanestrin (STE), Martin Joppa (ZLN).

 

Na rozdíl od prvního zápasu se mezi třemi tyčemi objevil Jan Matoušek. Začátek zápasu byl aktivní a druhé přerušení přišlo až v osmé minutě, když střelu z půlky hřiště dostal do sítě Zdeněk Hábl. Nutno ale podotknout, že pokus to byl dobře umístěný.

 

Z vedení se však domácí dlouho neradovali. O minutu později se totiž do samostatného úniku dostal Gianluigi Rosa, který svou povedenou střelou nedal Matouškovi šanci. V desáté minutě to však byli opět domácí, kdo udeřil. Před bránou se zjevil osamocený Pavel Kubeš, kterého našel Martin Joppa. O minutu později se dokázal před Matouška prokličkovat Nils Larch, ale brankář domácího celku svůj tým podržel.

 

V závěru první půle nahazoval Zdeněk Hábl kotouč na bránu. Kus černé gumy se poté odrazil k Mariánu Ligdovi, který číhal před brankou, brankáře Kanestrina však ani on překonat nedokázal.

 

Druhý poločas byl spíše bránění ze strany LAPPu. Italové značně přidali, ale zlínští zdatně odolávali. A to i se štěstím, po závaru v brankovišti Matoušek zastavil puk doslova na brankové čáře.

 

Když v závěrečné minutě putoval na trestnou lavici Pavel Julina, šance Eagles k vyrovnání se zvyšovali, avšak nikoli o odvolání brankáře. Domácí ale z ojedinělé šance, a to i v oslabení, dokázali pár sekund před závěrečnou sirénou zvýšit na 3:1. Pod víko zavěsil od modré čáry podruhé v duelu Zdeněk Hábl.