Projekt Šimona Hrubce Saves Help daroval Zlínu nové sáně

13.11.2019 21:09

Dobročinný projekt hokejového brankáře Šimona Hrubce Saves Help, kde mezi sebou profesionální hokejoví brankáři vybírají za zákroky finanční prostředky, se ve svém nultém ročníku zaměřil na sledge hokej. Za takřka čtvrt milionu korun bylo v Kanadě vyrobeno sedm sledge hokejových sání, které budou rozdány mezi české kluby. Za Zlín dostal novou sledge nováček v týmu Josef Panák, jenž je 13 měsíců po amputaci nohy.

 

Zatímco v Saves Help najdete spoustu hvězdých brankářů, aktuálně je jejich počet 39, včetně zlínského Kašíka s Čiliakem, příjemci pomoci tohoto projektu jsou lidé, jejichž jména jsou veřejnosti neznámá.

 

„Darování nových sání je pro mě velká motivace do budoucna, je jasné, že teď už nemůžu couvnout, musím makat a jednou si zahrát za Zlín. A třeba i za reprezentaci,“ řekl obdarovaný Panák, jenž novou sledge přebral od extraligových gólmanů Jana Lukáše (Olomouc) a Daniela Dolejše (Vítkovice).

 

„I my máme občas problémy, ať už zranění nebo v osobním životě, Šimonova myšlenka mě uchvátila. Kolikrát se přistihnu, že udělám zákrok a bleskne mi hlavou – jo, dalších deset korun,“ sdělil Lukáš na úterní tiskové konferenci v Ostravě.

 

Autorem projektu je gólman Šimon Hrubec, aktuálně hájící dres čínského Kunlunu Red Star hrajícího KHL. „Bylo by jednoduché podporovat zkušené hráče nebo reprezentanty, my chceme ale dávat šanci lidem, kteří skrze sport mají šanci návratu do života, ve kterém budou mít i nějakou radost. Byl bych strašně rád, kdybych viděl za nějaký čas Zlín znovu ve finále a v sestavě by byl Pepa. Dalo by to našemu snažení mnohem širší rozměr a dodalo by nám to ještě větší pocit smysluplnosti,“ pověděl Hrubec.