Po 3 letech SHK LAPP Zlín opět ve finále!

31.01.2015 20:43

V sobotu 31. ledna bylo ve zlínské PSG Aréně sehráno druhé semifinálové utkání play- off České sledge hokejové ligy.

Ihned po úvodním vhazování Palát nahodil puk na branku hostí, ale Mach byl pozorný. Do první větší šance se ve 2. minutě dostal Zdeněk Hábl, ale jeho střelu zblokoval obránce. Karlovarští se do první šance dostali až v 6. minutě, ale ihned to byla šance gólová. Hosté využili velkého zmatku před domácím Molkem, Geier se zmocnil odraženého puku a z levé strany překonal Molka střelou pod horní tyčku! Než se Zlín stačil vzpamatovat z obdržené branky, lovil Molek puk v brance podruhé. Nedůsledná zlínská obrana si nevšímala puku odraženého od hrazení tak dlouho, až se k němu dostal Marek Schneider, který jej dorazil do branky, a hosté už vedli 0:2!

V čase 10:02 mají hosté možnost zahrát si přesilovou hru, když je vyloučen Pavel Julina na 2 minuty za Téčko. Více aktivní jsou však hráči Zlína, kteří by určitě chtěli změnit nepříznivý stav. Do velké šance se dostal Joppa, ale jeho střelu Mach ztlumil a následně ukryl puk do lapačky, aby dojíždějící Ligda nemohl dorážet. Snížení z pohledu domácích jsme se dočkali v čase 12:36, kdy Hábl přihrává přesně na Julinu, který z otočky snižuje na 1:2! Na hráčích SHK LAPP Zlín je vidět zvýšená aktivita a snaha se stavem utkání něco udělat, ale nedaří se jim usadit v útočném pásmu a hra se přelévá ze strany na stranu. Těsně před koncem 1. třetiny se do další šance dostali hosté. Geier se po ukázkové kombinaci objevil sám před Molkem, ten ale jeho střelecký pokus vyrazil.

Ve druhé třetině se hráči ještě ani nestačili ohřát a Zlín z nenápadné šance srovnává na 2:2! V čase 1:39 Julinovu střelu od modré tečuje Joppa a kotouč se štěstím končí za Machovými zády! Hráči Zlína po vyrovnávací brance viditelně ožili a opakovaně se usadili v útočném pásmu a hostům nezbývalo nic jiného než rozehrávku Zlína kazit. V 7. minutě se opět mohli ze vstřelené branky radovat domácí! Po vhazování v útočném pásmu Joppa kličkou za brankou překvapil všechny kromě Fojtíka, který jeho úmysl odhadl, přihrávku před branku zpracoval a protože bych Mach u druhé brankové tyče, mohl nikým nebráněný Fojtík pohodlně zasunout puk do branky a obrátit vývoj utkání ve prospěch zlínských na 3:2! Od tohoto okamžiku měli domácí herní převahu, karlovarští jakoby přestali stíhat tempo zápasu, ze kterého mohl Hábl vytěžit další branku, když se ocitl ve vyložené šanci před Machem, ten ale jeho střelu se štěstím vyrazil.

3 minuty a 20 vteřin před koncem 2. třetiny dostal Zlín další šanci na změnu skóre, za hákování vyloučen na 2 minuty Luboš Nejedlý. Domácím trvalo téměř minutu, než se usadili v útočném pásmu. Pozornost Macha prověřil nejdříve Ligda a o minutu později i Hábl. Ligdovu střelu Mach bezpečně pokryl a Háblův pokus skončil po teči Juliny vysoko nad brankou. V poslední minutě mohli hosté litovat neproměněné šance Geiera, který byl sám před domácím Molkem, ale neproměnil. Radost karlovarským Žralokům udělal ale za dalších 8 vteřin Forgo, který dorazil do branky další Geierovu střelu a vyrovnal na 3:3.

Na první střelu závěrečné třetiny jsme si počkali necelou minutu, kdy Berger poslal střelu po zemi, ale ta jen těsně minula Molkovu branku. O 2 minuty později se do šance dostal také domácí Joppa, ale ležícího Macha s Bergerem nepřekonal. V 8. minutě se mohli hosté přiblížit k vítězství v dnešním zápase, když Geier se dostal do samostatného úniku, nedokázal ale zvednout puk a tak jeho střelu Molek kryje. Co se nepodařilo Geierovi, to v 9. minutě 3. třetiny dokázal Fojtík! Objevil se před Machem a nikým nehlídán našel skulinu mezi Machovým ramenem a brankovou konstrukcí a strhává vedení 4:3 na stranu domácích! 5 minut před koncem utkání ještě hosté dostali příležitost zdramatizovat vývoj zápasu, protože na trestnou zamířil Pavel Julina na 2 minuty za nedovolené bránění. Hosté se na třetí pokus dokázali usadit v útočném pásmu, ale jediná Bergerova střela mířila mimo Molkovu branku. V samém závěru se karlovarští snažili o nápor a odvolali brankáře, ale ani 6 karlovarských hráčů se nedokázalo dostat k Molkovi tak blízko, aby jej mohli ohrozit.

SHK LAPP Zlín tedy porazil SKV Sharks Karlovy Vary těsně 4:3 a Zlín se tak po 3 letech může těšit z postupu do finále České sledgehokejové ligy, kde se utká s Pardubicemi, které dnes ve 2. semifinále porazily Spartu Praha vysoko 1:5. Dvojici poražených dnes tvoří Karlovy Vary a Sparta Praha, kteří se utkají o 3. místo.

První finálový duel odehrají hráči SHK LAPP Zlín v neděli 22. února 2015 V Pardubicích.

 

 

 

Autor: Kamil Šnajdar