Ostuda odvrácena, LAPP špatně se vyvíjející zápas na ledě Studénky strhl na svou stranu

24.01.2016 22:29

„Body jsou ale naštěstí všechny doma,“ oddychl si po zápase kouč Zlína Tomáš Sedláček. Jeho svěřenci nezačali vůbec dobře a prohrávali na ledě Studénky 0:2, nakonec ale duel zvládli za tři body poměrem 3:2. V čele tabulky si tak drží stále bodový náskok na Karlovy Vary, na pozice mimo finále náskok dělá již sedm bodů, ovšem Pardubice mají zápas k dobru. Další střetnutí čeká LAPP vinnou reprezentační pauzy až ve víkendu 20. a 21. února, kdy přivítají Pardubice a Spartu.

 

Studénka – Zlín 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

 

V první třetině se hrálo bez větších šancí, přičemž navrch měli trošku hosté. Jenomže jediné vítězství po první části měli na kontě pouze v tabulce střel, a to 4:3.

 

To prostřední dějství pokračovalo pro Zlín mnohem hůř. V 18. minutě se v rozmezí desíti sekund dvakrát prosadil Sylwester Flis a Studénka tak rázem vedla 2:0. „Nemohli jsme se herně najít, prostě každý den není posvícení. Celkově tento víkend byl herně trošku slabší. Ne, že by kluci nechtěli, ale prostě to nešlo,“ pověděl kouč LAPPu Sedláček, jenž za tohoto nepříznivého stavu sáhl k oddechovému času. „Chtělo to kluky uklidnit a říct si, že se musíme vrátit ke svojí hře,“ dodal Sedláček.

 

A čas na poradu pomohl, ve 20. minutě snižoval Marián Ligda poté, co jej při přečíslení našel Šafránek. A srovnáno bylo ani ne za dvě minuty, kdy svou střelu umístil do sítě David Palát. Oslabení v závěru třetiny Zlínští zvládli a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:2.

 

Ten však vydržel jen do času 36:12, gólově se prosadil Zdeněk Šafránek. Zbytek duelu už si ševci pohlídali, navíc soupeře ve třetí části jasně přestříleli. „S bodovým ziskem jsme spokojeni, s herním projevem už moc ne,“ poukázal Sedláček na to, že v sobotním duelu v Olomouci (8:0 pro Zlín) se gólově začal jeho celek pořádně prosazovat až od 21. minuty.

 

Při pohledu na tabulku je vidět, že Superfinále je celkem blízko, není na čase však předcházet. „Musíme si všechny body uhrát sami a ne se dívat na to, že někdo někde klopýtl. Poté také nepodcenit slabší soupeře a pořádně se připravit na Pardubice a Spartu,“ nastínil Sedláček.

 

Sestava Studénky: Kudela M. – Kudrna P., Flis, Kudela V., Hornich, Staněk, Chodurek, Kartosz.

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Fojtík, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Slováček.

 

Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 9:20 Vyhraná vhazování: 6:11.

 

Góly a asistence: 18. Flis (Hornich, P.Kudrna), 18. Flis – 20. Ligda (Šafránek, Julina), 22. Palát (Šafránek), 37. Šafránek (Fojtík).

 

Onlajn přenos z utkání naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/id/168333