Oslabený Zlín se proti reprezentanty nabité Spartě gólově neprosadil

14.12.2019 20:09

I přes četné absence ve své sestavě sledge hokejisté Zlína v 7. kole České para hokejové ligy hráli na ledě Sparty vyrovnaný zápas. Zacožto herně se Lappáci Pražanům, jejichž kádr je nabitý českými reprezentanty, vyrovnali, gólově už nikoli. V hlavním městě sice bojovali téměř do posledních minut o bodový zisk, nakonec ale podlehli soupeři fotbalovým výsledkem 0:2.

 

SPARTA – ZLÍN 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 10. Raul (Zikmund, J. Krupička), 42. Novotný (Nachtigalová, J. Krupička). Vyloučení: 1:2, navíc Zapletal (SPA) 10. min. Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 10:18 (1:6, 2:4, 5:10). Vyhraná vhazování: 15:25.

 

Sestava Sparty: Vápenka – J. Krupička, Zapletal, Raul – Ohar, Novotný, Frolík, Šafránek, Nachtigalová, Zikmund, Pšenčík, Z. Krupička.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Ferenčík – Rauš, Ligda, Turic – Mach, D. Hábl, Stodůlka.

 

Zlínští do duelu vstoupili dobře, hned v první minutě svými pokusy prověřili gólmana Vápenku Ferenčík či Rauš, gólový úspěch to však neznamenalo. Moravanům se dařilo držet soupeře zkrátka, v první třetině mu dovolili pouze jedinou střelu na branku, ta však bohužel skončila v síti, kam propadla střela Jiřího Raula ihned po vhazování.

 

Ne nijak pohledný zápas, spíše bojovný, nabízel šance sporadicky. Sám před Vápenkou byl třeba Rauš, vyrovnat ale nedokázal. Na druhé straně zase do přečíslení dva na nikoho pláchl domácí Zdeněk Krupička s Raulem, gólman Molek si ale svým zákrokem vysloužil potlesk.

 

Ve třetí části Zlín, hrající celé utkání pouze na dva obránce, využil osobního trestu obránce Sparty Zapletala a získal výraznější herní převahu. Sám před brankou byl třeba Turic, zakončit ale nedokázal. Dobré palebné pozice měl taktéž kapitán Ligda, kýženého srovnání se ale Zlínští nedočkali.

 

Ba naopak, tři minuty před koncem domácí triumf pečetil gólem Novotný. „Nebyli jsme horším týmem, chybělo nám trochu více dravosti do nějakého lepšího zakončení. Ve třetí třetině jsme soupeře místy zatlačili, bohužel jsme se ale nedokázali gólově prosadit,“ mrzelo trenéra Tomáše Sedláčka, který však upozornil, že týmu se podařilo zahrát vyrovnaný duel s týmem, který má ve svém týmu několik českých reprezentantů, kteří jsou v tréninkové jednotce až pětkrát týdně.

 

Podařilo se nám tento rozdíl smazat, mohl ten zápas být víc dramatický, ale zlomil to jeden gól, taková blbá střela po buly. Celý zápas jsme pak dotahovali, marně. Kluci nic nevypustili, ale chyběl nám tam v určitých šancích klid,“ dodal Sedláček, jehož výběr postrádal v Čechách útočníky Martina Joppu s Dávidem Kormanem a pilíř obrany Zdeňka Hábla.

 

Bojovat o další body budou Moravané v neděli od 11:45 hodin na ledě Karlových Varů.