Zlínští oškubali Kohouty o všechny body

23.01.2016 22:06

Dlouhých dvacet minut Olomouc dokázala držet nadějný výsledek, pak ale hráze povolily. Zlínští sledgehokejisté i bez bratří Háblů nasázeli do sítě Kohoutů osm branek a připisují si do tabulky další tři body. Čtyřikrát se navíc trefil na svůj svátek Zdeněk Šafránek. LAPP se tedy i nadále drží na čele tabulky s jednobodovým náskokem na Vary, čtyřbodový odstup je poté na třetí Pardubice. V nedělní dopoledne se od 10 hodin představí svěřenci Tomáše Sedláčka na ledě Studénky, která však v sobotu hodně potrápila Dolný Kubín – padla 4:5.

 

Olomouc – Zlín 0:8 (0:1, 0:2, 0:5)

 

Už od úvodního buly byli Zlínští jasně lepším celkem, jenomže chyběla přesnost a také štěstí. Úvodní branka tak přišla až v 10. minutě, kdy početní výhodu zužitkoval Marián Ligda. Možnost srovnat stav při vyloučení Juliny Hanáci odmítli, do druhé třetiny se tak šlo za stavu 0:1.

 

Od té už hráli pouze hosté, Olomoučtí totiž nedokázali Molka zaměstnat v následující hře ani jednou střelou. A také se LAPPu začalo dařit v koncovce. Náskok na dvě trefy navýšil v čase 20:56 Zdeněk Šafránek, načež za čtyři minuty tentýž hráč po zaváhání domácí obrany poslal za Černocha další puk – 0:3. A když olomoucký muž v masce se vyznamenal proti tutovce Šnajnara, stav se před druhou sirénou už neměnil.

 

Až třetí třetina začala konečně i gólově ukazovat, proč že svěřenci Tomáše Sedláčka jsou na čele ligy. Kamil Šnajdar nahrávku od Šafránka proměnil v gól, následně ve 37. minutě na 5:0 pro ševce zvyšoval po spolupráci se Stodůlkou Marián Ligda. Čas 39:15 a skóre se znovu měnilo, to zamířil přesně Erik Fojtík. V samém závěru ještě další dvě branky přidal Zdeněk Šafránek a stanovil tak konečný stav zápasu na 8:0.

 

Sestava Olomouce: Černoch – Mikuš Radim, Mikuš Radek, Švrček, Prášil, Brix, Horký, Jedlička, Novák, Keller.

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Fojtík, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Slováček.

 

Vyloučení: 1:2 Využití: 0:1 V oslabení: Bez Střely na branku: 2:38 Vyhraná vhazování: 7:13

 

Góly a asistence: 10. Ligda (Palát), 21. Šafránek, 25. Šafránek (Julina), 35. Šnajdar (Šafránek), 37. Ligda (Stodůlka), 40. Fojtík, 44. Šafránek (Julina), 45. Šafránek (Julina, Šnajdar).

 

Podrobný onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-23/id/168328