Oficiální stanovisko STK České sledge hokejové ligy ze dne 6.11.2013

06.11.2013 23:28

Verdikt sportovně technické komise sledge hokeje k nedohranému ligovému utkání České sledge hokejové ligy hraného v neděli 3. listopadu ve Zlíně, SHK Lapp Zlín proti SOHO Kohouti Olomouc.

Devítičlenný výbor STK vybíral ze tří návrhů, jak vyřešit spor.

1. Ponechat výsledek, který byl v čase ukončení utkání, tzn. 1:2 ve prospěch Kohoutů Olomouc. Celkem hlasů 3.

2. Nařídit nové utkání. Celkem hlasů 2.

3. Kontumace 0:5 ve prospěch klubu LAPP Zlín. Celkem hlasů 4.

 

Výsledek utkání ČSHL SHK Lapp Zlín vs. SOHO Kohouti Olomouc 5:0 kontumačně. 

 

Krátké odůvodnění:

 

Bohužel jde o systémové selhání dané tím, že pravidla sledge hokeje dle IPC (která obsahují i specifikaci sledge sání) nejsou přeložené do češtiny, ale jsou odsouhlasené v usnesení valné hromady České sledge hokejové asociace "Řídíme se pravidly sledge hokeje v ČSHL". Pak můžou vznikat podobné situace. Měřit nebo neměřit, když měřit, tak čím, lze vyloučit hráče nemajícího sledge výstroj podle pravidel atd?

Ano, došlo zde k morálnímu selhání - nebyla dodržena předzápasová dohoda, ale tím pokračování zápasu znemožněno nebylo. Nedohrání zapříčinilo odmítnutí Olomouce nastoupit.

 

Nezávisle na tomto, řeší Výkonný výbor České sledge hokejové asociace + GM s ČSLH, překlad oficiálních pravidel sledge hokeje dle IPC. O výsledku budeme informovat. Příští kolo ČSHL ligy je plánováno na 16. a17. listopadu, do této doby budeme muset vydat a schválit "vnitřní směrnici", která umožní řádné a kvalitní dohrání sezóny 2013/2014, abychom již nemuseli řešit záležitosti jako byla tato.

 

Bc. Tomáš Mlčák

ředitel soutěže ČSHL