Norské (ne)posile Magnusi Bøglemu končí ve Zlíně kontrakt, přerušil kariéru

14.04.2020 23:22

Je to více než čtyři měsíce zpět, kdy Zlín přivedl při absenci několika hráčů věhlasnou (ne)posilu v podobě norského špičkového reprezentanta Magnuse Bøgleho. Ten měl svou premiéru v novém dresu zažít na ledě pražské Sparty 14. prosince, v den odletu do Česka však přišly závažné zdravotní komplikace v podobě vnitřního krvácení, které nejen, že zhatily jeho angažmá v novém působišti, zároveň však pouze čtyřiadvacetiletému sledge hokejistovi možná ukončily hráčskou karieru.

 

Magnus Bøgle patří Zlínu do 30. dubna letošního roku, poté se stane volným hráčem.

 

Šikovný univerzál i přes svůj mladý věk stihl v dresu norské reprezentace nastoupit pětkrát na mistrovství světa, dvakrát na mistrovství Evropy a dvakrát na paralympijských hrách (například v Pchjongčchangu 2018 odehrál 5 zápasů s bilancí 3+5). Za národní tým odehrál doposud 44 utkání.

 

Je mi líto, jak to celé dopadlo, ale děkuji Zlínu za nabídku a korektní jednání po celou dobu příprav mého angažmá a i poté, co se to nepovedlo. Zažívám teď nejtěžší období života, přes léto mě čeká série operací. Věřím, že vyjdou a budu se moct někdy vrátit na led, třeba i v dresu Zlína, abych se ukázal i z té světlejší stránky,“ řekl Bøgle.

 

Ten si přerušení kariéry ihned vyplnil jinou činností – trénováním. Premiéru si zažil v únoru na mezinárodním turnaji Malmö open. A byla dokonalá, s norským klubem Moss vybojoval z pozice hlavního kouče rovnou zlato. U norské reprezentace se pak angažuje jako video kouč.

 

Více o hráči a jeho tehdejším příchodu čtěte ZDE.