Napínavá bitva se šťastným koncem, Zlín zásluhou slovenských gólů udolal Olomouc!

27.10.2018 23:28

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín dokázali v 5. kole České para hokejové ligy na domácím ledě přehrát Olomouc 3:1 a čtvrtou výhrou v sezóně se tak drží v čele tabulky. V utkání proti Hanákům sice byli domácí aktivnějším týmem, kdy svého soupeře přestříleli 27:12, na skóre se to ale moc neprojevovalo. Všechny branky domácích vstřelili slovenští snajpři, nejdříve Rauš, posléze Joppa a Ligda. Zlín tak svůj boj zvládl a může se těšit na další utkání, které jej čeká 17. listopadu proti Studénce.

 

ZLÍN – OLOMOUC 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina (A), Z. Hábl, Mach – Ligda (C), D. Hábl, Joppa (A), Turic, Stodůlka, Rauš, Hlinka.

Sestava Olomouce: Lepáček – Jedlička (C), Buriánek, Kardoš, Ferenčík (A) – Mikuš, Korman, Večeřek, Klíma, Pabst, Stašák.

Branky a nahrávky: 16. Rauš (Ligda, Joppa), 39. Joppa, 43. Ligda (Joppa) – 40. Večerek (Ferenčík) vyloučení 1:3 využití 1:0 v oslabení Bez. Střely na branku: 27:12 (8:3, 10:1, 9:8). Vyhraná vhazování: 23:13.

 

Ještě před utkáním byl na programu slavnostní ceremoniál, kdy při příležitosti 100 let od založení Československa zazněla původní československá hymna, domácí borci navíc nastoupili s českými vlajkami na helmách. Celá slavnost se ale musela odložit o čtyřicet minut, původně delegovaní rozhodčí se totiž nedostavili a čekalo se na náhradní.

 

Po hodinovém rozbruslení pak byli od úvodního buly jasně aktivnější zlínští hráči, kteří měli optickou převahu a dokázali si vytvořit řadu šancí. Za zmínku stojí třeba brejk Joppy, který vytáhl Lepáčka mimo branku a zpětnou nahrávkou hledal Davida Hábla, vedení to však neznamenalo. Olomouc oproti tomu spoléhala na zabezpečenou obranu a vyrážela do protiútoků, které nebyly o nic méně nebezpečné. Branku ale přinesl až úvod druhé třetiny, kdy se prosadil po devětadvaceti vteřinách z bezprostřední blízkosti Aleš Rauš. Zlín měl poté k dispozici tři přesilové hry, které však nedokázal využít.

 

Herní převaha Lappáků přetrvávala i ve třetí patnáctiminutovce, která však dlouho vypadala, že nepřinese o mnoho více gólů než předchozí dvě třetiny. Všechno se změnilo až ve 39. minutě, kdy ujel olomoucké obraně Martin Joppa, který přesnou střelou pojistil vedení svého týmu. Na jeho pokus však hned vzápětí odpověděl olomoucký Miloš Večerek, a tak ještě zdaleka nebylo rozhodnuto. Definitivní pojistku přidal až dvě minuty před koncem kapitán Lappáků, Marian Ligda.

 

Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín:

„Olomouc byla houževnatá, dobře bruslili. My jsme soupeře dostali do hry tím, že jsme neproměnili šance. Pak jsme dali gól, což nás uklidnilo. Olomouc byla ale nadále ve hře, každopádně máme tři body, dobrý zápas.“

 

Libor Hulín, trenér SOHO Olomoučtí Kohouti:

„Dnešním výkonem jsme potvrdili výhru nad Karlovými Vary, myslím, že ty doby, kdy jsme si do Zlína jezdili pro desítky, jsou pryč. Zlín měl sice víc šancí, nám zachytal gólman, na druhou stranu i my jsme neproměnili dva brejky a jednou jsme trefili břevno. Posledních devět minut jsme hráli vabank, z toho vyplynulo i to, že nás soupeř občas přečíslil.“

 

Podrobnou onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.