Moravské derby patřilo Zlínu

08.11.2014 08:59

 

Sobota 9. listopadu 2014 patřila opět sledgehokeji. SHK LAPP Zlín zavítal do Olomouce, kde od 15:30 hod nastoupil proti domácím Kohoutům.

SHK LAPP Zlín se hned na začátku zápasu dostal k zajímavým šancím, ale první branku vstřelil až v čase 8:18 David Palát po ukázkové souhře se Zdeňkem Háblem. Z 2. gólu se zlínští radovali už o minutu později, kdy se trefil Petr Kudrna. Na tříbrankový rozdíl zvýšil v čase 13:50 mladý zlínský útočník Martin Joppa.

V druhé třetině to byl opět Zlín, kdo diktoval tempo hry. Na začátku 2. třetiny se nad Olomouckými Kohouty se obrazně řečeno začala stahovat mračna, když se opět prosadil Martin Joppa. Zlín si vyzkoušel i přesilovou hru, kdy v čase 20:12 byl vyloučen domácí Veselý za nedovolené bránění. Početní výhodu hosté využili za necelou minutu, kdy se jako poslední dotkl kotouče Erik Fojtík a bylo to již 0:5. Zlínu se podařilo 3 branky vstřelit i ve druhé třetině, kdy chvíli před koncem třetiny prostřelil domácího brankáře Marian Ligda. Zlín mohl přidat ještě jednu branku, ale nařízené trestné střílení bohužel zlínský kapitán neproměnil.

 Do třetí třetiny nastupovali hráči SHK LAPP Zlín se šestibrankovým vedením. V čase 33:24 se krásnou střelou prosadil Pavel Julina. Domácím Kohoutům se však povedlo alespoň mírně korigovat skóre, kdy v čase 34:45 Pabst s Heringem dostali puk za Molkova záda. Další branky ovšem padaly opět výhradně do olomoucké branky. V čase 37:33 završil svůj hattrick Martin Joppa, o dvě minuty později uzavřel listinu střelců Petr Kudrna. SHK LAPP Zlín tak zvítězil nad Olomouckými Kohouty vysoko 9:1.