Mistři ze Zlína vyjeli na led. S nezměněným kádrem chtějí čtvrté finále v řadě

13.08.2017 17:41

Vítězný tým se nemění, tohoto přísloví se držel přes letní pauzu sledge hokejový tým SHK LAPP Zlín, jenž loňskou sezónu zakončil třetím titulem v řadě, celkově již čtvrtým v historii klubu. A Zlínští doufají, že budou i v nadcházející sezóně bojovat o zlato.

 

Na středečním úvodním tréninku se trenérovi Tomáši Sedláčkovi sešlo sice jen sedm hráčů, v sezóně ale počítá s více. Jeho mistrovský kádr změn nedoznal. „Nikdo neodešel, ale ani nikdo nepřišel,“ potvrdil lodivod SHK LAPP Zlín.

 

Už teď ale ví, že první trénink byl na dlouho poslední pro juniora Daniela Slováčka. Otazník taktéž visí nad zápasovým vytížením nejstaršího hráče ligy, sedmapadesátiletého Petra Stodůlky. „Dan půjde na operaci a netušíme, kdy se zase bude moct vrátit na led. Co se týče Peťi, tam se uvidí. Stěžuje si na nějaké zdravotní komplikace, zatím jsme domluvení, že s týmem bude trénovat a je jen na něm, jestli zasáhne i do zápasů. Já bych jej samozřejmě bral,“ říká Sedláček.

 

Ten tak může počítat do ročníku 2017/2018 s brankářskou dvojici Stanislav Molek, Jan Matoušek, v poli pak s kapitánem Zdeňkem Háblem, zkušeným Pavlem Julinou, slovenským triem Marián Ligda, Martin Joppa a Aleš Rauš, reprezentačními forvardy Zdeňkem Šafránkem, Davidem Palátem, dále s útočníky Davidem Háblem a Kamilem Šnajdarem, v případě zdraví samozřejmě i s Danielem Slováčkem a Petrem Stodůlkou.

 

Další útočník Zlína Erik Fojtík se v dresu čtyřnásobného českého mistra ani letos nepředstaví. „Neměl zájem o návrat do Zlína, a tak jsme dohodnutí na prodloužení hostování ve Studénce,“ pověděl kouč Zlína. Lappáci již pravidelně potvrzují hostování i Miroslavu Kardošovi do Olomouce. Donedávna klub ještě několik let povoloval hostování Janu Zapletalovi do Sparty. „Ale už jsme se se Spartou dohodli na přestupu,“ okomentoval vedoucí mužstva SHK LAPP Zlín Petr Julina.

 

Sestava Zlína by tak opět měla atakovat vrchní příčky tabulky. „Samozřejmě bychom opět rádi hráli finále. Letos to bude o to těžší, že je rovnou Superfinále, tudíž v základní skupině musíte být maximálně soustředěný na každý zápas, jelikož do finále postupují jen první dva hned po skončení základní části. A i finále na jeden zápas je zrádné… Zkrátka, letošní sezóna bude o tom, abychom žádný zápas nepodcenili, protože každý bod se počítá, stejně tak každý bod může na konci chybět,“ shrnul Tomáš Sedláček.

 

Jeho celek čeká v příštím týdnu čtyřdenní soustředění, hráči budou trénovat dvoufázově na ledě a vše proloží posilovnou. Následně od 7.-9. září se Zlín účastní domácího turnaje LAPP Cup, liga začíná pro LAPP na ledě Litvínova 23. září.

 

Sestava SHK LAPP Zlín do sezóny 2017/2018:

Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek
Hráči do pole: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Zdeněk Šafránek, Martin Joppa, Marián Ligda, Aleš Rauš, Daniel Slováček, David Hábl, Petr Stodůlka, David Palát, Kamil Šnajdar.


Realizační tým: Tomáš Sedláček (trenér), Karel Oháňka (trenér brankářů), Petr JulinaBarbora Štáblová (vedoucí mužstva), Jakub Kudláč (PR manažer), Jaroslav Mikulka (kustod), Marek Bis (doktor), Stanislav Náčin (technické zázemí), Zdeněk Hábl st. (mobilní zabezpečení zásobování), Petr Krystýn (statistik).