Mečbol číslo jedna: Zlín může v sobotu slavit postup do finále, do sestavy se vrací Šafránek

21.02.2019 18:06

Se dvěma postupovými mečboly v zádech a Zdeňkem Šafránkem na ledě vstoupí Sledge hokejisté Zlína v sobotu ke druhému semifinálovému zápasu se Spartou. V sérii hrané na dvě vítězná utkání vedou díky vítězství 4:2 v hlavním městě 1:0 na zápasy. Úvodní vhazování je naplánováno na 14:30 hodin, vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny!

 

Na Spartě to byl dlouho tuhý boj, Zlínští se museli vyrovnat s mimořádně úzkým kluzištěm. I proto měli Pražané v první třetině dvě velké šance otevřít stav zápasu, vynikající gólman Molek byl ale proti. Zlín otevřel skóre v poslední minutě druhé třetiny při přesilovce zásluhou Zdeňka Hábla, který v duelu vstřelil dvě branky. O ty zbylé se postaral jeho bratr David a Martin Joppa.

 

"Nemohli jsme kvůli úzkému hřišti tak moc využívat naše šikovné rychlé hráče, měli jsme s tím problém. První třetinu nás podržel Molino, ve druhé se nám povedlo převzít iniciativu a ve třetí už jsme si zápas pohlídali," popsal průběh duelu kapitán SHK LAPP ZLÍN Marian Ligda.

 

Duel sledoval i Martin Altrichter, brankář, který pro hokejový Zlín v roce 2004 vychytal historický titul. "Byl to docela tvrdý zápas, pak se kluci rozjeli a druhá půlka zápasu už byla jejich. Pěkné akce, hleděl jsem, co tam dokázali. Samozřejmě jsem fandil Zlínečku, to je srdcovka. Jako brankář musím pochválit našeho brankáře Molka, ten tým podržel hlavně v první třetině. Hrálo se na úzkém ledě, díky tomu tam bylo víc kontaktů a hrálo se velmi rychle," řekl.

 

Doma se však už Zlínští mohou spolehnout na široké kluziště. "Soupeři tím pádem dojdou síly dřív a my budeme moct více využívat našich rychlých hráčů. Doufám, že sérii zvládneme ukončit hned v sobotu," pověděl Ligda.

 

Dopomoci by k tomu měl i Zdeněk Šafránek, zlínský útočník se po operaci představí v soutěžním utkání v letošní sezóně poprvé. "Cítím se skvěle, mám za sebou několik tréninků a věřím, že to bude dobré. Kluci odvedli v Praze parádní práci a přivezli dva mečboly, o to snáz se bude hrát," pověděl střelec zlatého gólu z loňského finále a kapitán české reprezentace na Paralympiádě v Pchjongčchangu.

 

2. semifinálový zápas mezi SHK LAPP ZLÍN a HC Sparta Praha se hraje v sobotu 23. února od 14:30 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma a pro příchozí je připravena tombola o věcné ceny! Video přenos z utkání sledujte ZDE, textový přenos poté ZDE.

 

CENY V TOMBOLE:

2x dárková taška LAPP, 2x dárková taška DC4, 2x dárková taška Excalibur City, 2x voucher GA Cinema, 2x voucher hotel Baltaci Zlín, 2x dárková kazeta Zlínský Švec, 2x malý dres na pověšení SHK LAPP Zlín. Lístky zdarma do tomboly se budou rozdávat pod schodištěm, vyhlášení proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 14 zápasů, 6 výher, 8 proher, skóre 32:25
Základní část celkově: 28 zápasů, 14 výher, 14 proher, skóre 64:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 6 zápasů, 4 výhry, 2 prohry, skóre 11:10
Play off celkově: 11 zápasů, 7 výher, 4 prohry, skóre 20:16
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 20 zápasů, 10 výher, 10 proher, skóre 43:35
CELKOVÁ BILANCE: 39 zápasů, 21 výher, 18 proher, skóre 84:59
Nejvyšší výhra: 8:0 venku 8. prosince 2018.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.