Malé a velké semifinále LAPP Cup Zlín 2014

05.09.2014 19:54

Hodinová přestávka v turnajovém programu rozdělila konec základní části a start vyřazovacích bojů. Tuto pauzu určitě uvítalo Malmö, neboť právě ono bylo účastníkem posledního skupinového utkání a los jej poslal hned do úvodního zápasu druhé části. Možná to byl jeden z důvodů pomalejšího rozjezdu, kterého využili rakouští Carinthian a ujali se vedení. To jim ale dlouho nevydrželo a Malmö nakonec vytrvalý tlak přetavilo v dokonalý obrat a v pohodě si doklouzalo k vítězství.

Hned poté vlétli na led domácí a s jasným cílem zachránit z turnaje alespoň co se dá, postupně zlomili německý odpor a dokráčeli k pohodlné výhře 4:0.

Předposlední zápas sliboval velkou podívanou, neboť aktéry byli dosud suverénní rusové hrající v červeném a nejspíše jediný tým turnaje, který by mohl ruskou dvojí nadvládu ohrozit - korejský Gangwon. Zápas byl natolik napínavý, že se i místní časoměřiči nakláněli přes stůl, aby si vychutnali sledgehokejový zážitek plnými doušky. Ruský celek místy tahal za kratší konec, ale v závěru litého boje udolal svého soka díky proměněnému trestnému střílení 1:0.

Po prvním semifinále by málokdo čekal, že by to druhé mohlo nabídnout dramatičtější souboj. V roli papírového favorita opět ruský celek, tentokráte oděn v bílém. Role soupeře se ujal doposud solidně hrající italský tým South Tyrol Eagles a po individuální akci Rosy se ujal vedení. Mužstvo White se ale s celou situací vyrovnalo navýsost skvěle a po stažení jednogólového manka se nakonec radovalo i z vítězství v samostatných nájezdech. Opakuje se tedy situace z roku 2012, kdy si to týmy Russia White a Russia Red rozdaly o titul.