Liga se vrací ke starému formátu! Hrát ji bude osm týmů, ruší se Superfinále. Japonsko zase uspořádá divizní Mistrovství

17.06.2016 11:39

 

Roční experiment je u konce. Na valné hromadě České sledge hokejové asociace (ČSHA) se odhlasovala staronová pravidla, kterými se bude v příští sezóně liga řídit. Reprezentace zase nepřijde o Mistrovství světa, tento turnaj I. B divize se uskuteční v Japonsku.

 

Česká sledge hokejová liga bude opět jen česká. Červenou pro start v příštím ročníku dostaly zahraniční týmy z Dolného Kubína a Vídně, vinou čeho se v loňském ročníku uspořádalo místo klasického play off pouze Superfinále. Zlínu to však nijak extra nevadilo, titul slavil i tak.

 

Nyní se tedy vrací varianta osmi českých celků s klasickým play off, kdy se bude hrát semifinále a finále na dvě vítězná utkání. Mistr ligy by měl být znám krátce po polovině března. Nevynechá se ani play out, kde se bude hrát skupina o 5. – 8. místo.

 

Sezóna by měla začít koncem září, SHK LAPP Zlín ale k zápasům vyjede již na začátku devátého měsíce. Jak již je zvykem, bude pořádat prestižní LAPP Cup.

 

Liga se zhruba na měsíc zastaví na přelomu listopadu a prosince. Toho data se v Japonsku uskuteční již zmiňované divizní Mistrovství světa, které by mělo být na programu od 27. listopadu do 5. prosince.