Lappáky o víkendu čekají první ligové domácí zápasy

04.10.2016 15:35

Poprvé na svém ledě se v sezóně 2016/2017 představí úřadující dvojnásobní sledge hokejoví šampióni ze Zlína. Ti na úvodním tripu byli úspěšní jen na půl, před domácí kulisou tak věří v navýšení bodového zisku.

 

Měli bychom bodovat, to je jasné,“ konstatuje na úvod kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho celek čeká v sobotu od 17:30 hodin na PSG Aréně repríza dva roky starého finále s Pardubicemi. „S nimi je to vždy těžké, podcenit ale nesmíme ani nevyzpytatelnou Olomouc,“ pověděl Sedláček. Duel s Hanáky je na programu v nedělním dopoledni, úvodní buly v 10:30.

 

Na úvod ligy Zlínští vyhráli v Litvínově 8:0 a v Karlových Varech padli 2:3, oba duely ale měly jednu spojitost. „Neproměňovali jsme šance. Myslím, že pokud budeme hrát stejně dobře jako ve Varech, akorát proměníme více šancí, nemáme se čeho bát,“ tuší dlouholetý trenér. „Obhajujeme titul, takže musíme něco předvést,“ dodal s úsměvem.

 

Že liga bude vyrovnanější než předchozí roky se tak nějak tuší, proto je potřeba nezaspat. „Body je potřeba sbírat od začátku, ono honit to na poslední chvíli by se nemuselo vyplatit,“ upozorňuje Sedláček. Ten má k dispozici na víkend plnou sestavu, jediný otazník visí nad startem forwarda Kamila Šnajdara, jenž v půli utkání ve Varech odcestoval do nemocnice.

 

Obě utkání budete opět moci sledovat na webu onlajny.com či tvcom.cz