LAPP zvítězil nad Pardubicemi bez Heringa 5:1

21.02.2016 20:20

Skoro po roce se opět na zlínském ledě sešly celky Zlína a Pardubic. V repríze loňského finále byli znovu úspěšnější domácí, kteří zvítězili 5:1. Po celou dobu utkání byli hráči LAPPu jasně lepší, tři body do tabulky si tak zasloužili. Stále tak platí, že Zlínští mají své postavení v tabulce ve svých rukou, k prvenství jim stačí neztratit ve zbylých třech kolech ani bod. Pardubice byly oslabeny, v sestavě jim totiž chyběl tahoun Hering. Další utkání čeká svěřence Tomáše Sedláčka v příštím víkendu, v sobotu na ledě Vídně, v neděli zase v Českých Budějovicích.

 

Zlín – Pardubice 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

 

V první třetině měli domácí jasně navrch, jenomže využít toho nedokázali. Například Šafránkova střela skončila za zády brankáře Drahého, ovšem nikoli za brankovou čárou. Na co hosté vedli, tak to byla zakázaná uvolnění, čímž řešili nejčastěji tlak soupeře. K první střele se Pardubice dostaly až v 8. minutě, ale že to byl nebezpečný pokus. Pavel Kubeš přestřelil svatyni Matouška těsně. Na druhé straně pálil na dezorientovaného Drahého Stodůlka, ale trefil jej jen do zad, z dorážky neuspěl ani Palát. Hostující muž v masce si poradil i s dvojitým pokusem Zdeňka Hábla, Šafránek v úniku zase trefil jen boční síť. Gólu se LAPP dočkal až sedm sekund před sirénou. Šafránek krásným pasem poslal do úniku Zdeňka Hábla, který uspěl forhendovým blafákem.

 

Prostřední dějství začalo opatrně z obou stran, hodně se přerušovalo. Až ve dvacáté třetí minutě dvakrát zahrozili Mustangové, poprvé však brejk soupeře dojel Zdeněk Hábl, podruhé zase zasáhl gólman Matoušek. Následně měli domácí po faulu Štěpjáka přesilovku, prosadili se ale až po jejím skončení. Kombinaci po ose Šafránek – Palát zakončil gólovou střelou Erik Fojtík. Snížit mohl vzápětí Pavel Kubeš, ale svůj únik ani nezakončil.

 

Jestli Pardubičtí něco o přestávce plánovali, zcela jistě to nebylo inkasování hned v začátku třetí části. Sám před Drahým se ocitl Petr Stodůlka, a nemýlil se. Zvýšit mohl při přečíslení Palát, ale přestřelil. Šafránek zase při svém úniku trefil pouze venkovní oblouk branky. A tak se prosadili i hosté. Ve 38. minutě pláchl domácí obraně Pavel Kubeš a uspěl. V ten moment si Mustangové vzali oddechový čas, nic už ale nevymysleli. Zlínští si vedení pohlídali, a navíc jej navýšili. Zdeněk Šafránek zblízka přehodil betony Drahého, Kamil Šnajdar se zase prosadil střelou nad vyrážečku.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, D.Hábl

 

Sestava Pardubic: Drahý – Kolek, Štěpják, Hýbner, J.Kubeš, Michalec, Horníček, P.Kubeš, Buhr, Doležal, Kořínek

 

Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 18:14 (7:3, 6:6, 5:5) Vyhraná vhazování: 30:12

 

Góly a asistence: 15. Z.Hábl (Šafránek, Julina), 26. Fojtík (Palát, Šafránek), 31. Stodůlka (Z.Hábl), 39. Šafránek (Palát, Z.Hábl), 43. Šnajdar (Z.Hábl, Šafránek) – 38. P.Kubeš (Doležal)

 

Onlajn přenos a animace z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-02-21/id/169071