LAPP vévodí lize! V zápase o první místo porazil Vary 4:0

10.01.2016 19:45

Šlágrem 12. kola české sledge hokejové ligy byl bezpochyby přímý souboj o první místo mezi Zlínem a Karlovými Vary. Po první bezbrankové třetině už začaly padat góly, ovšem to jen do sítě Žraloků. LAPP si nakonec po výhře 4:0 připsal tři body a je na čele tabulky s bodovým náskokem právě na Vary. Další zápasy čekají svěřence Tomáše Sedláčka ve víkendu 23 a 24. ledna, kdy zavítají do Olomouce a Studénky.

 

Zlín – Karlovy Vary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

 

Samotný zápas začal dle očekávání opatrně, obě obrany byly bezchybné. Na jedné straně nebezpečně pálil Geier, na druhé zase Šafránek. Tento pokus Machovi vypadl za záda, hostující gólman to však včas zpozoroval. Ještě před první pauzou mohl otevřít skóre karlovarský Karafiát, ale zblízka přestřelil.

 

V prostředním dějství už bylo šancí podstatně více. Přečíslení Bergera a Geiera parádním obranným zákrokem vyřešil Zdeněk Hábl, Schneiderovu dorážku do prázdné branky zase výtečným zákrokem zhatil Matoušek. Následně dvě větší šance neproměnil domácí Zdeněk Šafránek, až na potřetí uspěl. Jeho střela sice skončila na brankové čáře, sám brankář Mach si ale kotouč srazil do vlastní sítě – 1:0.

 

Zvýšit mohl při přesilovce Zdeněk Hábl, jenomže skákavý kotouč neuklidil do poloprázdné branky. Do konce periody měli ještě tři veliké šance hosté, ovšem vyrovnat se jim nepodařilo.

 

I na začátku poslední části měli domácí štěstí, když střelu Geiera zastavila tyč. A tak už definitivně vzali otěže zápasu do svých rukou Zlínští. Petr Stodůlka ve 35. minutě pohotově dorazil střelu Juliny, o tři minuty později se zase prosadil z úhlu Zdeněk Šafránek3:0. V závěrečných minutách ještě hosté zkoušeli při přesilovce hru bez gólmana, avšak inkasovali ještě jednou. Odkrytou branku trefil Pavel Julina – 4:0.

 

„Proměňovali jsme dnes šance. Svůj den měl také náš brankář, což byl základní stavební kámen. Dnes nám přálo i štěstíčko, na rozdíl od zápasu u nich (1:2),“ pověděl po utkání trenér Tomáš Sedláček.

 

Jeho celek v případě, že už nezaváhá, má jistotu pořádání superfinále na domácím ledě. „Ale nebude to lehké. Sparta hraje svůj nepříjemný betonářský beton a nám se proti tomu špatně hraje. Pokud ale podáme výkon jako dnes, tak bychom to snad mohli zvládnout a pak už zbývá jen nepodcenit nějaké jiné týmy,“ je si vědom Sedláček.

 

Sestava Zlín: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl.

 

Sestava Karlových Varů: Mach – Hrbek, Wágner – Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovařík, Haas, Schneider.

 

Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Střely na branku: 16:13 Vyhraná vhazování: 24:19.

 

Góly a asistence: 21. Šafránek, 35. Stodůlka (Julina, Šafránek), 38. Šafránek (Palát), 45. Julina.

 

Podrobný onlajn přenos z utkání včetně animací ze vstřelených gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-10/id/167003

 

Fotogalerii z utkání naleznete zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.1225263027503614.1073741851.180789641950963&type=3