LAPP CUP ZLÍN 2015 den první

03.09.2015 22:41

Mezinárodní turnaj Lapp Cup ve Zlíně má za sebou první den a domácí fanoušci mohou být spokojeni. Po dopolední výhře nad rakouským Carinthian Steelers 7:0 Zlínští uspěli i podruhé, když ruský Orenburg porazili 3:0. Obrana ševců tak ještě neinkasovala. Na turnaji se celkově představuje osm celků ze sedmi zemí.


V zápase s Carinthianem pořadatelský tým dominoval od začátku zápasu, postupně se prosadil Fojtík a dvakrát kapitán Zdeněk Hábl. Ve druhé půli načal brankostroj dvěma góly Šafránek, k němuž se ještě přidal Julina, Zapletal a Stodůlka. V odpoledním zápase s Hawks rozhodlo úvodních šest minut. Individuální akci zakončil střelou pod horní tyč Šafránek, do prázdné brány gól Stodůlkovi připravil Zdeněk Hábl. A když se za další dvě minuty prosadil tváří v tvář gólmanovi Kozlovskiimu opět Šafránek, bylo to 3:0. Ve druhé půli měl ruský celek mnoho početních výhod, zlínskou obranu ale nepřekonal.

 

V dalších zápasech Moskva porazila německý Bremer 6:0 a Oslo 5:0. francouzský Tyrol vyhrál nad Oslem 3:0, Bremer rozstřílel 6:2. Malmö prohrálo po nájezdech 1:2 ruským Orenburgem, Carinthian porazilo 7:0.