Lapp Cup Zlín 2014

24.08.2014 21:14

Opět po roce se ve Zlíně uskuteční na začátku září mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín. Na turnaji se představí 7 týmů z Evropy – Itálie, Německa, Švédska, Rakouska, 2 z Ruska, domácí tým Lapp Zlín a 1 z Asie – J. Korea.

I v tomto roce se zlínský turnaj řadí mezi největší klubové sledge hokejové turnaje v Evropě, co do počtu přihlášených týmů.

Organizátory turnaje, Zlínské aplikované sporty, velice těší skutečnost, že o tento turnaj má zájem tolik zahraničních týmů. V letošním roce počet přihlášek převýšil možný počet účastníku na turnaji, maximum je 8 týmů. Všechny týmy, které se na turnaji představí, již v předchozích letech na Lapp Cupu startovali. Výjimku tvoří klub z J. Koree, který se zde představí poprvé. „Jsme velice rádi, že se turnaje zúčastní. V historii klubových turnajů, které jsme ve Zlíně pořádali, se nikdy nepředstavil jiný neevropský tým. Impulzem bylo soustředění Korejské sledge hokejové reprezentace, která ve Zlíně měla poslední přípravné zápasy před odletem na paralympijské hry do Soči. Hráče z klubu Gangwon Bears, kteří byli součástí reprezentace, zaujalo zlínské zázemí pro sledge hokej a projevili zájem se našeho turnaje zúčastnit“ řekl Petr Julina organizátor turnaje.

Celý turnaj se uskuteční jako v minulých letech ve Zlíně, na PSG Aréně, od čtvrtku 4. do soboty 6. září.  Vstup na všechny utkání je volný.

Seznam přihlášených týmu na Lapp Cup Zlín 2014

CARINTHIAN STEELERS (Rakousko)

GANGWON BEARS (J. Korea)

FIFH MALMÖ (Švédsko)

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

BREMER PIRATES (Německo)

TEAM RUSSIA RED (Rusko)

TEAM RUSSIA WHITE (Rusko)

SHK LAPP ZLÍN (Česko)

 

Herní systém turnaje:

týmy jsou rozlosovány do dvou skupin A a B po čtyřech, kde si zahrají tzv. každý s každým.

Po odehrání základních skupin se týmy podle umístění rozdělí na skupiny o konečné pořadí. O 1. až 4. místo budou bojovat první dva ze základní skupiny a o 5. až 8. místo se utkají týmy ze třetí a čtvrté pozice ze základní skupiny. Hrací čas standardních zápasů bude 2x15 minut, jen boje o medaile se budou hrát 3x15 minut.

Kompletní časový harmonogram, aktuální výsledky, online TV přenosy z jednotlivých utkání, soupisky týmů a informace k turnaji Lapp Cup Zlín 2014 naleznete na  tomto webu.