Kohouti na smetaně, tedy na kolotoči. Zlín opět vítězně, proti Olomouci 7:2

09.10.2016 14:59

Zlínští sledge hokejisté ve 4. kole E. P. C. Management ligy zvítězili nad Olomoucí 7:2 a dovršili tak stoprocentní hrací víkend, v sobotu totiž uspěli proti Pardubicím 9:2. Lappákům se opět povedl úvod duelu, kdy již v 5. minutě vedli 2:0. Svěřencům Tomáše Sedláčka aktuálně patří třetí příčka.

 

ZLÍN – OLOMOUC 7:2 (2:1, 4:1, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, D. Hábl, Slováček, Joppa, Rauš.

 

Sestava Olomouce: Černoch – Večerek, Gergely, Veselý, Novák, Stašák, Ferenčík, Prášil, Radek Mikuš, Pabst, Jedlička, Radim Mikuš.

 

Branky a nahrávky: 1. Stodůlka (Julina), 5. Zdeněk Hábl (Šafránek), 17. Ligda (Zdeněk Hábl, David Hábl), 24. Šafránek (Ligda), 27. Palát (Šafránek), 28. Joppa (Zdeněk Hábl), 31. Šafránek – 9. Stašák (Novák), 24. Pabst (Večeřek, Ferenčík).

 

Statistiky: Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 25:5 (9:3, 8:2, 8:0) Vyhraná vhazování: 23:16 Nejlepší hráči: Zdeněk Šafránek – Miloš Večeřek.

 

Úvod duelu vyšel zlínským hráčů výtečně. Hned v první minutě pohotově dorazil za Černocha pokus Juliny Petr Stodůlka. Následně mohl zvýšit Šafránek, jeho pokus ale orazítkoval jen tyč. V čase 4:31 putoval na trestnou lavici Gergely a vydržel na ní jen 16 vteřin, to totiž poslal puk pod břevno Zdeněk Hábl.

 

Poté se však začala hra domácím komplikovat. „Uspokojili jsme se brzkým vedením. Jakmile soupeř snížil na rozdíl jedné trefy, vycítil šanci a dotíral,“ řekl kapitán SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl. Únik Radima Mikuše ještě gólem neskončil, přečíslení Nováka se zakončujícím Miroslavem Stašákem už ale ano – 2:1.

 

Čas 10:31 a Zlín dává branku, ránou z mezikruží uspěl právě kapitán Zlína. Rozhodčí jej ale po krátké poradě odvolali pro postavení mimo hru. „Nevím, jestli to byl ofsajd, to už ale pro situaci nebylo směrodatné. My jsme dali gól a rozhodčí ho uznali, pak jej ale rázem zrušili. Vyřešili to zvláštně, přechod přes modrou čáru už byl dávno pasé, branka padla dlouho po onom údajném ofsajdu, měli jej tedy písknout hned,“ zlobil se Zdeněk Hábl. „Ani mě jakožto kapitánovi nic neřekli. Oba víkendové zápasy pískané jimi byly zvláštní. Ale jsou to páni na ledě a mohou si dělat, co chtějí,“ pokrčil rameny Hábl a upozornil na situaci ze sobotního zápasu s Pardubicemi. „První gól soupeře padl také z ofsajdu, sudí to i přiznali, ale gól na rozdíl ode dneška neodvolali,“ divil se.

 

V prostředním dějství ale domácí strhli zápas na svou stranu. Tečí uspěl Marián Ligda, následně z mezikruží pálil přesně Zdeněk Šafránek – 4:1. Kohouti zvládli snížit zásluhou Roberta Pabsta, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Matouškem. Ještě do pauzy však uspěl David Palát Martinem Joppou a do kabin se tak šlo za stavu 6:2.

 

Hned v první minutě závěrečné periody uzavřel gólový účet zápasu Zdeněk Šafránek.  Následně si domácí vytvořili ještě mnoho dalších šancí, skóre už se ale nezměnilo.

 

Další výsledky 4. kola:

Studénka – Pardubice 4:3

Sparta – Litvínov 3:0

České Budějovice – Karlovy Vary 0:3

 

Onlajny přenos v textové podobě zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-09/id/193514

Záznam TV přenosu zde: www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/141726-SHK-LAPP-ZLIN-vsSOHO-Kohouti-Olomouc-Sledge-hokejova-liga-2016-2017.htm