Karlovy Vary zvládly odplatu za Superfinále, Zlínu daly lekci z produktivity

25.09.2016 15:53

Pouhých osm střel stačilo Žralokům na to, aby na domácím ledě zvítězili nad úřadujícími šampióny ze Zlína poměrem 3:2. LAPPáci se trápili v koncovce a ačkoli tedy byli lepším týmem, domů se vrací bez bodů. Útěchou jim je sobotní vítězství v Litvínově 8:0.

 

Karlovy Vary – Zlín 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

 

Sestava Karlových Varů: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Forgo, Berger, Janko, Kovářík, Haas.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa.

 

Branky a nahrávky: 6. Forgo (Geier), 15. Forgo, 24. Geier – 18. D. Hábl (Joppa), 19. Z. Hábl (Šafránek, Palát).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:1, navíc TS pro SKV (provinil se Palát) – TS proměněno. Využití: 1:0 V oslabení: Bez. Střely na branku: 8:22 (3:8, 4:7, 1:7) Vyhraná vhazování: 19:32.

 

Úvod zápasu patřil Zlínu. Ten obléhal branku Macha dlouhé minuty, ale marně. Žraloci se dostali k prvnímu střeleckému pokusu až v šesté minutě, za to ale slavili úspěch. Geier našel zpoza branky v předbrankovém prostoru Jiřího Forga, který z první poslal puk za záda Matouška.

 

Moravané byli nadále aktivnějším celkem, ovšem měli potíže v koncovce. Naopak lekci z produktivity dávali Karlovarští Zlínu nadále, vteřinu před koncem první patnáctiminutovky Joppa prohrál souboj s Jiřím Forgem, jenž zvýšil na 2:0. Byla to teprve třetí střela Varů…

 

Do prostředního dějství vstoupil LAPP s vervou, hned po buly se prosmýkl kupředu Šafránek, snížit ale nedokázal. V čase 17:48 už však Zlín skóroval. Joppa nalezl při přečíslení pod břevno střílejícího Davida Hábla. Uběhla minuta a druhý z bratrů Háblů srovnal. Dalšího brejku využil Zdeněk Hábl.

 

Hosté si následně vybrali oddechový čas. Ani to ale hosty nezastavilo v náporu, ti však místo obratu inkasovali. Při nepřehledné situaci v brankovišti Palát zalehl puk a sudí nařídil trestné střílení. To Michal Geier proměnil kličkou a zakončením pod přesunujícího se Matouška.

 

Ve třetí periodě se hrálo jen a zase u branky Macha. Zlín sice pokračoval už bez zraněného Šnajdara, jenž o přestávce odcestoval do nemocnice, i tak ale měl jasnou převahu. Střelecká potence LAPPu ovšem pokračovala a Žraloci tak i s osmi střelami za zápas zvítězili 3:2.

 

„Rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Šancí na to, abychom vyhráli, jsme měli dost. Ve třetí třetině jsme soupeře nepustili z pásma, ale na to se bohužel nehraje. Prohra mě mrzí o to víc, že jsme byli prostě lepším celkem,“ mluvil po utkání zklamaně trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-09-25/id/192841