Kanár od Malmö odvál finálový sen, Zlín jde do zápasu o bronz

06.09.2019 20:13

Hrůzný scénář jako od Edgara Allana Poea napsalo semifinále LAPP Cupu mezi Zlínem a Malmö. Domácí sledge hokejisté naprosto nezvládli úvod utkání, kdy již v čase 1:05 prohrávali 0:2. S duelem už dále nic udělat nedokázali a v konečném důsledku dostali od Seveřanů tenisového kanára; 0:6. Zlínští tak nevyužili dvě možnosti postoupit do finále, v sobotu od 9:30 hodin se tak utkají v zápase o bronz s norským týmem Mjosa Pikes, který v základní skupině porazili 3:2 v samostatný nájezdech.

 

ZLÍN – MALMÖ 0:6 (0:2, 0:4)

 

Branky a nahrávky: 1. Hering (Bogle), 2. Bogle, 17. Bakke (Bogle, Ingvarsson), 18. Bogle, 23. Rennhack (Hering), 30. Bakke (Lundgren). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 8:14.

 

Zlín: Molek (Matoušek) – Julina (A), Z. Hábl, Mach, Zapletal – Joppa (A), D. Hábl, Ligda (C), Turic, Ferenčík, Korman.

Malmö: U. Nilsson – Lundgren, Ingvarsson, Strandmark, Bogle – H. Nilsson, Eklund, Flomén, Bakke, Hering, Jonsson, Rennhack.

 

Malmö snově vyšel vstup do zápasu. Po 32 sekundách si z levé strany najel do střelecké pozice Bernhard Hering a křížnou střelou snadno překonal Molka. O půl minuty později udeřili Švédové podruhé, středem hřiště si nabruslil do šance Magnus Bogle a zavěsil nad tělo Molka. Skóre se už do přestávky neměnilo, i když si domácí následně vytvořili určitou herní převahu.

 

Další branku viděla PSG Aréna v sedmnácté minutě. V blízkosti levé tyče dopravil kotouč do branky Audun Bakke. Zanedlouho se na Molka řítili dva soupeři, zakončení vzal na sebe Magnus Bogle a nasměroval kotouč pod břevno. Pátou branku švédského týmu přidal Frank Rennhack, kterého ideálně našel s přihrávkou Hering. Konečné skóre stanovil v poslední minutě duelu střelou z pravé strany Audun Bakke.

 

 „Hraje se těžko, když hned na začátku dostanete dva góly a musíte dotahovat. Když ještě k tomu máte v rukách dva zápasy, každý inkasovaný gól vám vezme síly. My už jsme jich moc neměli. Zápas rozhodl jeho úvod,“ řekl David Hábl, útočník SHK LAPP Zlín.

 

Je to dobré. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Jsem spokojený, když hráči poslouchají pokyny trenéra a řídí se jimi, vede to k úspěchu. My jsme si na ledě plnili své povinnosti, díky tomu vyhráli a postoupili do finále,“ pověděl zase Mikael Carlsson, kouč Malmö.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

SOBOTA 9:30, PSG ARÉNA. ZLÍN - MJOSA, ZÁPAS O BRONZ!