I druhý zápas bez inkasované branky, Zlín porazil Orenburg 3:0

03.09.2015 18:26

Po dopolední vysoké výhře 7:0 nad rakouským Carinthian Steelers čekalo zlínské sledge hokejisty další utkání. Od 17 hodin se postavili ruskému Orenburgu. Ten zaskočili ihned v úvodu třemi rychlými trefami, a to bylo ze střelecké listiny vše. Obrana ševců je tak po prvním dni stoprocentní.


Hned první akce utkání skončila radostně pro Zlínské. Zdeněk Šafránek obešel beka soupeře a zavěsil přesně pod horní tyč - 1:0. Ještě se Hawks ani neoklepali a jejich brankář Kozlovskii lovil puk ze sítě podruhé. Z mezikruží Zdeněk Hábl vracečkou našel parádně u tyčky Petra Stodůlku, pro kterého nebyl problém skórovat - 2:0. 
 
Šestá minuta a třetí gól pro SHK Lapp! Zdeněk Šafránek si svou druhou branku připsal po úspěšném pokusu z bezprostřední blízkosti. První dobrou šanci ruského celku měl Filimonov, jehož dobrým pasem našel Chekmarev, pro brankáře Matouška však jeho střela z kruhu nebyla problémem. Na druhé straně zaskočila muže v masce nenápadná střela Zapletala, kterou zastavila až tyč.
 
Na začátku druhé půle měl pořadatelský tým oděn do bílooranžových dresů početní výhodu, střela Šafránka ale v brance neskončila. Následně dostal dvě minuty také Chekmarev. Tentokrát Palát gólmana soupeře prostřelil, na brankové čáře ale puk odpálil do bezpečí Goncharov. I když se ve 21. minutě dostali ševci do početní nevýhody, i nadále soupeře trápili - střelu Paláta celkem nejistým zásahem ale Kozlovskii vytěsnil. 
 
Když ruský celek neuspěl ani při vyloučení Fojtíka, sáhl trenér Chernyshev k oddechovému času. Ten ale taky moc nepomohl, protože ani následné další tři přesilovky Hawks neznamenaly gól. SHK Lapp Zlín si tak připsali do tabulky další tři body, čímž ji po prvním dni vedou. Nejlepším hráčem vítězů byl vyhlášen střelec druhého gólu Petr Stodůlka, na druhé straně dostal cenu Mikhail Chekmarev.
 
Sestavy:
Zlín: Molek - Julina, Zapletal, Z.Hábl, Mach - Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, D.Hábl, Joppa. Trenér: Tomáš Sedláček.
Orenburg: Kozlovskii - Bashirov, Belobrov, Masiagutov - Chekmarev, Goncharov, Eremin, Sukhanov, Filimonov. Trenér: Yaroslav Chernyshev.
 
Góly: 2. Šafránek (Z.Hábl), 3. Stodůlka (Z.Hábl), 6. Šafránek (Palát, Z.Hábl)
 
Vyloučení: 6:4, Využití: Bez. V oslabení: Bez. Diváci: 45 Průběh zápasu: 0:3