Finále pokračuje! Zlín smázl Studénku 5:0, o mistrovi rozhodne třetí duel

16.03.2019 19:46

Jako den a noc, takový byl rozdíl mezi prvním a druhým finálovým zápasem. Sledge hokejisté Zlína Studénku jasně přehráli, zvítězili 5:0, srovnali stav série na 1:1 a vynutili si třetí, rozhodující duel. O pátý titul v řadě a šestý celkově budou Zlínští usilovat v neděli od 10:05 hodin na PSG aréně, vstup je zdarma!

 

ZLÍN – STUDÉNKA 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 3. Z. Hábl, 5. Šafránek (D. Hábl, Ferenčík), 19. Z. Hábl (Ligda, Turic), 21. D. Hábl (Z. Hábl, Šafránek), 44. Joppa (Ligda, Z. Hábl). Vyloučení: 1:1 Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 37:6 (13:1, 13:3, 11:2). Vyhraná vhazování: 24:12. Diváci: 285.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Z. Hábl, Julina, Ferenčík, Mach – Joppa, Ligda, Šafránek, D. Hábl, Korman, Turic, Rauš.

Sestava Studénky: Ossimitz – Flis, Kartosz, Kudrna, Fojtík, Mlčák, Staněk, Schilscher, Eberdorfer, Klíma.

 

Za parádní atmosféry, před 285 diváky, začali domácí skvěle. Ve třetí minutě otevřel skóre vydařenou střelou ze středního pásma Zdeněk Hábl, na nějž navázal za dvě minuty gólem na 2:0 Zdeněk Šafránek.

 

Zlínští nadále svého soka svírali, za zápas na něj vypálili neuvěřitelných 37 střel, nejvíce v sezóně! Po přestávce se podruhé v utkání prosadil Zdeněk Hábl, aby ve 21. minutě na něj navázal čtvrtou brankou Zlína i jeho bratr David.

 

Fanoušci si utkání užívali, ochozy bouřily. Nakonec se fans dočkali ještě jedné branky, minutu a půl před koncem skóroval na konečných 5:0 Martin Joppa.

 

"Kluci makali, dnes se jim to podařilo. Kdybychom minulý týden hráli se stejným nasazením, nebo měli více štěstí, že by tam něco napadalo, tak jsme mohli mít zítra volno. Asi jsme potřebovali ten první zápas prohrát, abychom se trošku zvedli. Jestli si dobře vzpomínám, tak nedávno byl sestřih, kde jsem se dozvěděl, že jsme v play-off neprohráli pět let. Jednou to přijít muselo a pak se ti lidi zvednou. Člověk to možná bere tak, že se nic nestalo, jdeme na to. Může se stát cokoliv, může se to podcenit. Na druhou stranu Studénka ten první zápas sehrála parádně. Takže dnes maximální spokojenost," řekl Zdeněk Hábl, obránce Zlína, který se v duelu s bilancí 2+2 podílel na čtyřech gólech.

 

"Člověk dá góly a asistence. Nakonec je to ale jedno, protože vyhráli všichni hráči a lidé, co se o to starají. To není zásluha jednoho hráče, je to zásluha všech. Všichni musíme hrát naplno. Bylo to vidět v té Studénce, když pět lidí nejede, tak jak má, tak můžete dělat, co chcete, ale nakonec neuděláte vůbec ni," pověděl Hábl.

 

"Ten byl nadšený také z atmosféry, stadion se po celý zápas otřásal v základech. "Bylo to pěkné, jak jsem dal góly, skandovalo se méje jméno. Byl to hukot, díky všem," vzkázala opora Zlína.
 

V neděli bitva na moravském poli bude znát vítěze. Ožije Baťovo město opět mistrovskými oslavami?

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí z gólů naleznete ZDE.

Video záznam naleznete ZDE.