Druhý hrací den Lapp Cupu Zlín 2013 očima zlínského útočníka Kamila Šnajdara

06.09.2013 22:35

Druhý den turnaje LAPP CUP 2013 byl plný očekávání, zda se podaří domácímu týmu SHK LAPP Zlín navázat na včerejší zápasy (ve kterých dvakrát zvítězili) a získat další cenné body do celkového hodnocení turnaje.

Dnes sehrál domácí tým další dvě utkání. V prvním z nich přivítal na svém ledě v PSG aréně tým Russia Red, tedy ten „lepší“ výběr ruských hráčů, na jehož soupisce figurují především ruští reprezentanti. Zlín tak čekal velmi těžký soupeř, který v prvních 2 odehraných zápasech nastřílel 22 branek a pouze 2krát inkasoval. Zlín však do utkání vstoupil velmi aktivně v prvních 6 minutách utkání byl pro ruský výběr minimálně rovnocenným soupeřem. Následně se však Rusům podařilo vytvořit tlak, ze kterého vytěžili v čase 8:29 první branku, když brankáře Stanislava Molka prostřelil střelou k tyči Dmitriy Lisov. Po první obdržené brance se zlínští nedokázali vyvarovat drobných chyb, kterých však Rusové dokázali bezezbytku využít. Po necelých dvou minutách se k další střele dostal Nikolay Terentyev a zvýšil už na 0:2. Oba tito hráči se stačili do 14. minuty prosadit ještě jednou a na ukazateli svítilo, pro domácí nepříliš lichotivé skóre, 0:4! Tým SHK LAPP Zlín však nesložil své zbraně a ještě 49 vteřin, před koncem první půle snížil, když se k puku dostal David Palát, který poslal puk nekompromisně za Ivanovova záda. V druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Zlínští hráči zlepšili pohyb a znemožnili výborně kombinujícím Rusům využít svou převahu. Brankář Stanislav Molek předvedl několik důležitých zákroků a nedovolil Rusům vstřelit další branku. Nejblíže tomu byl opět Lisov, jehož střela však zazvonila o břevno Molkovy branky. Do konce zápasu se však již skóre neměnilo, a tak SHK LAPP Zlín zažil první porážku na letošním turnaji, kdy podlehl celku Russia Red poměrem 1:4.

 

Ve druhém zápase Zlín změřil síly s celkem Weser Stars Bremen. Právě s tímto týmem prohrál SHK LAPP Zlín smolně svůj první zápas na turnaji Malmo Open 2013 letos ve Švédsku, a tak jim chtěl tuto porážku vrátit. Radost na domácí střídačce zajistil už po 34 vteřinách hry  kapitán Zdeněk Hábl, který se po rozehrávce dostal k puku a samostatným únikem přes polovinu hřiště se dostal do šance, kterou proměnil. Na Háblovu Palátovu branku dokázali Němci odpovědět až ve 13. minutě, kdy brankáře Matouška prostřelil Sylwester Flis a srovnal tak na 1:1. Dalších branek se diváci dočkali až v druhé polovině hry, kdy střelu Davida Paláta gólman Kunst pouze vyrazil před sebe, a pohotovou dorážkou na hranici brankoviště  se trefil Petr Stodůlka. V závěru hry ještě přidal 3. branku domácích David Palát a stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1.

SHK LAPP Zlín se po 2. dnu drží s 8 body na celkovém 4. místě, avšak proti svým soupeřům má ještě jeden zápas k dobru. V sobotních zápasech se tedy bude celek SHK LAPP Zlín snažit získat co nejvíce bodů a bojovat tak o medailové umístění. Všechny výsledky,statistiky a informace o turnaji naleznete