Historický okamžik možná už v pátek ve Zlíně. Získají sledge hokejisté zlatý hattrick?

15.03.2017 11:06

Možná už v pátek bude zlínské publikum svědkem historického okamžiku, kdy sledge hokejisté LAPPu jakožto první v historii dokonají zlatý hatrrick, což by znamenalo vzít si natrvalo do držení pohár pro vítěze. "Bylo by hezké, kdyby se vrátil tam, kde to vlastně všechno vzniklo," řekl trenér Zlína Tomáš Sedláček na adresu toho, že právě v Batově městě tento sport vznikl. Ve Zlíně se hraje v pátek od 18:30, v případě prohry bude rozhodovat sobotní duel ve stejný čas na stejném místě, na obě utkání je vstup ZDARMA.

 

První důležitý krok udělali zlínští sledge hokejisté v sobotu na ledě Pardubic, kde zvítězili 3:1. "Zápas samozřejmě hodnotím pozitivně, jelikož jsme vyhráli. Sice tam byly úseky, ve kterých nás soupeř přehrával, ale to se dalo čekat. Pardubice jsou kvalitní tým, nic vám nedají zadarmo, tím tuplem ne ve finále. Před utkáním byla možná menší nervozita, každopádně kluci jsou natolik zkušení, že se s tím poprali dobře,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

V sérii hrané na dva vítězné zápasy tak má jeho celek dva mečboly. „Bude to svátek, doufám, že bude podobně bouřlivá atmosféra jako v Pardubicích. Snad si to užijeme i s tou zlatou tečkou na konci,“ doufá kouč LAPPu. Pro jeho svěřence bude výhodou domácí prostředí, kde už více než dva roky neprohráli. „Ale musíme to euforii krotit, dokud rozhodčí nepískne konec a na naší straně nebude svítit vyšší číslo vstřelených branek, nesmíme nic vypustit. Ano, hrajeme doma a vedeme, tudíž pod tlakem je soupeř, avšak je to zrádné. Ovšem ano, jsme blízko, a zároveň daleko, od onoho cíle,“ řekl Sedláček.

 

Mustangům by měl navíc ve Zlíně chybět Bernard Herink. „Malé plus to je, ale to nesmíme řešit. Jak jsem říkal před sérií, hokej se hraje celoplošně, ne na jednoho hráče,“ má jasno trenér, jenž kroutí na střídačce Moravanů již sedmou sezónu.

 

Co by se dělo při případné výhře, to se pochopitelně neříká. „Není to publikovatelné,“ směje se pětačtyřicetiletý lodivod. Podobně se směje i při dotazu, kdo dle něj vstřelí případný zlatý gól. „Klidně ať je vlastní,“ odvětí. Na tuto anketní otázku můžete hlasovat na pravé straně našeho webu.

 

Hráči SHK LAPP Zlín budou doufat v podporu diváků, pro které je vstup ZDARMA, navíc vstupenky v ceně 0 korun budou slosovatelné o hodnotné ceny!

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři: