Demolice značka Hábl. Zlín před COVID pauzou zničil Pardubice

10.10.2020 22:35

Bravo! Sledge hokejisté Zlína ve 3. kole České para hokejové na domácím ledě zničili pardubické Mustangy, když vyhráli poměrem 8:3. Zlínským vyšel perfektně vstup do zápasu, kdy už v 10. minutě vedli 4:0 a po zbytek duelu už soupeře nepustili na bližší kontakt. Demolici řídil obránce Zdeněk Hábl, ten se o čtyři branky postaral sám, další dvě pak připravil. Nedělní utkání s Olomoucí je kvůli podezření na nákazu COVID-19 v týmu odložen, další program je poté vzhledem k situaci dosti nejistý.


3. kolo / sobota 10.10.2020 / PSG aréna, Zlín
   Zlín  8:3 Pardubice  
                          (4:1, 2:0, 2:2)

 

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Z. Hábl (D. Hábl), 8. Z. Hábl, 9. Z. Hábl, 10. Joppa (Ligda), 21. Z. Hábl (Palát), 27. Palát (Z. Hábl), 35. Mach (Z. Hábl, Joppa), 40. Joppa (Ligda, Mach) – 14. Hering, 37. Kubeš, 42. Kubeš (Motyčka). Rozhodčí: Blažek, Henčl. Vyloučení: 1:1. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Diváci: Hráno bez diváků (nařízení vlády). Střely na branku: 22:21 (9:11, 7:4, 6:6). Vhazování: 13:25. Průběh utkání:4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3.

Sestavy

Zlín

Matoušek – Julina, Hábl Z. – Zdražil, Joppa, Turic, Ligda, D. Hábl, Panák, Palát, Mach

Pardubice

Kudela – Kvoch, Kubeš, Buhr – Neuman, Motyčka, Šurc, Raška, Michalec, Horníček, Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský, Vlasák

Reportáž, ohlasy a fotogalerii připravujeme...

 

Zlínští se museli ve šlágru kola obejít bez obránce Slavomíra Ferenčíka a forvarda Dávida Kormana, to Mustangové přijeli na Moravu v plné síle v čele s reprezentanty Kubešem, Doležalem, Motyčkou či německým snajprem Heringem.

 

Pravdou je, že v první třetině hosté určitě nebyli nějak horším mužstvem, ba naopak, úvodní dvě minuty patřily jejich náporu, poté se však utrhl ze řetězu Zdeněk Hábl. Nejprve ve 4. minutě pumelicí z kruhu otevřel skóre, načež za další tři minuty sám před gólmanem Kudelou uspěl kličkou na forhend. A hattrick zkompletoval v čase 8:54, to tentokrát v úniku uspěl uspěl střelou do protipohybu pardubického brankáře. Na zkompletování hattricku stačilo zlínského obránci v součtu pět minut a patnáct sekund.

 

No a když se v 10. minutě zapsal do střelecké listiny i Martin Joppa a zvýšil už na 4:0, byli Pardubičtí zralí na ručník. Ti se sice ještě do pauzy zásluhou Bernharda Heringa alespoň gólově prosadili, v prostředním dějství ale zase pálili domácí. Nejdříve z úhlu poslal kotouč přesně k tyči opět Zdeněk Hábl, načež na 6:1 skóroval v úniku David Palát.

 

Je potřeba zmínit, že hosté měli své možnosti a snažili se hrát pohledný hokej, jenže v tomto utkání nejen, že Zlín trestal vše, co mohl, ale skvělý výkon podal i brankář Matoušek.

 

Ve třetí části se už utkání jen dohrávalo, oba celky skórovaly dvakrát: za Zlín uspěl šikovnou tečí Tomáš Mach, na něhož navázal při přečíslení dva na nikoho Martin Joppa, jenž uklidil puk do prázdné branky po pobídce Ligdy. Za hosty už pouze korigoval dvěma trefami kapitán Pavel Kubeš.