CZ: Zlín se chystá na svátek sledge hokeje, přijede 22 hráčů z mistrovství světa

02.09.2019 11:07

Dvaadvacet hráčů, kteří se v květnu představili na sledge hokejovém světovém šampionátu, zamíří v následujících dnech do Zlína na 9. ročník turnaje LAPP Cup, který se hraje od čtvrtka 5. září do soboty 7. září. Jména jsou to v nominacích skutečně solidní… Níže v článku se blíže podíváme na hvězdy jednotlivých výběrů, veškeré ostatní informace o turnaji naleznete ZDE (klik).

 

MJOSA PIKES (Norsko)

Norský kouč Espen Hedge svou nominací pořádně zatopil pod kotlem. Do Zlína přiveze kádr nabitý jmény, celkem devět hráčů Mjosy zapsalo účast na posledním mistrovství světa. Tým je dokonce tak plný, že dva další skvělí forvardi posílili Malmö. Norsko bude také reprezentovat jediná žena světového sledge hokeje, Lena Schroderová.

 

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

Itálové si také brousí zuby na zlatou medaili, která jim v historii unikla o jedinou pozici už šestkrát, naposledy loni s domácím Zlínem. Obvykle silný výběr sice přijede bez svého kapitána Sandra Kalegarise, jeho však zcela jistě plně zastoupí ruský snajpr Dmitrij Lisov. Jejich kádr celkem čítá šest účastníků mistrovství.

 

FIFH MALMÖ (Švédsko)

Švédové po loňském propadáku v podobě posledního místa se také značne vyzbrojili. Krom tří švédských účastníků šampionátu, gólmana Nilssona a obránců Lundgrena a Ingvarssona, dres Malmö obleče německý rychlík Bernhard Hering a dva skvělí norští útočníci Audun Bakke a Magnus Bogle, další muži z mistrovství světa.

 

SHK LAPP ZLÍN (Česká republika)

Domácí Zlín letos spoléhá na své kmenové hráče, kteří dostanou naplno příležitost porovnat se s mezinárodním hokejem. Žádné zvučené posily, pouze obvyklé doplnění obrany o Jana Zapletala, který je zlínským odchovancem. Krom něj bude v obraně Pavel Julina, který načne svou již jednadvacátou sezónu, nebo třeba Zdeněk Hábl, třetí nejproduktivnější celkově a bodově nejlepší Čech na mistrovství světa. Ve zlínském kádru je zároveň jediným účastníkem květnového MS.

 

Útok se pak spolehne na údernou slovenskou dvojici Martin Joppa, Marian Ligda. „Že nemáme posily jako loni nevadí, chceme naplno dát prostor našim hráčům, aby získali cenné zkušenosti a v budoucnu se mohli stát našimi oporami. Jak to někteří z nich zvládnou, to uvidíme až na ledě,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

VIENNA WARRIORS (Rakousko)

Vídeň na papíře přiveze nejslabší tým, ovšem jedno jméno v její nominaci vyníká. Ital Gabriele Lanza, taktéž účastník květnového mistrovství, by mohl být hlavní útočnou silou. Mj. loni v dresu Tyrolska byl autor jednoho gólu ve finálovém utkání se Zlínem. Branku Vídně pak bude hájit český brankář Petr Boček.

 

KOMPLETNÍ SOUPISKY VŠECH TÝMŮ NALEZNETE ZDE! (klik)

KOMPLETNÍ NOMINACE SHK LAPP ZLÍN: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Jan Zapletal, Slavomír Ferenčík, Tomáš Mach. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda (C), David Hábl, Róbert Turic, Dávid Korman, Aleš Rauš.